Connect with us

Administratie

Dezastru în județul Botoșani. Furtuna a creat pagube uriașe FOTO

Published

on

Județul Botosani s-a aflat sub incidenta a doua Coduri Portocalii de vreme severa între ora 13.45 și15.30. Au intensificări puternice ale vântului, cu rafale local de peste 70… 90 de km/h, vijelie, grindina, averse ce au cumulat 25 – 35 l/mp și descărcări electrice.

În urma manifestării fenomenelor meteo, au fost afectate 15 unități administrativ – teritoriale, respectiv: Botosani, Dorohoi, Ștefănești, Dangeni, Dobarceni, Dimacheni, Durnesti, Gorbanesti, Trusesti, Ungureni, Ibanesti, Cristinesti, Mihalaseni, Sendriceni și George Enescu.

În municipiul Botoșani, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit pentru înlăturarea unui stâlp și a unui copac. În municipiul Dorohoi, pompierii militari au acționat pentru degajarea  a doi arbori, unul căzut pe un autoturism, celalalt căzut pe sosea.

În orașul Ștefănești, pompierii militari și voluntari au fost solicitați pentru înlăturarea mai multor copaci căzuți peste fire electrice, a unui arbore căzut peste o casa în interiorul cărei se afla o persoana care nu putea sa iasă din locuință, dar și a altor doi copaci căzuți peste un gard și un drum.

În comuna Dangeni, una dintre cele mai afectate, s-a intervenit pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe case, autoturisme sau pe sosea, dar și a mai multor acoperișuri luate de vânt.

La ora 15.30, la Dangeni s-au deplasat pentru coordonarea acțiunilor de intervenție în teren, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgenta, prefectul Dan Constantin Slincu și inspectorul șef al ISU Botoșani, col.dr.ing. Mihail Cristian Amarandei.

La Dobarceni, Dimacheni, Durnesti, Gorbanesti și Ungureni, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgenta au înlăturat mai mulți copaci căzuți pe partea carosabila sau peste locuințe.

Din cauza vântului puternic, au rămas fără curent electric total sau parțial 11 unități administrativ – teritoriale : Ibanesti, Cristinesti, Mihalaseni, Sendriceni, George Enescu, Durnesti, Ștefănești, Trusesti, Dangeni, Gorbanesti si Ungureni.

La aceasta ora, se continuă misiunile de înlăturare a efectelor in Dangeni și Ștefănești. Intervenția pompierilor în zonele afectate este una de durata.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad