Connect with us

Evenimente

Angajatul unei firme de distribuție din Botoșani a murit electrocutat

Published

on

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a sfârșit în condiții cumplite, electrocutat în timp ce lua o cheie dintr-un panou electric. Tragedia s-a petrecut joi după-amiază, în jurul orei 17.00, când la Câmpulung Moldovenesc era furtună, și este posibil ca aceasta să fi contribuit la producerea nenorocirii.

Din primele cercetări ale polițiștilor rezultă că Andrei Petrică M., tânărul de 23 de ani, era angajat la punctul de lucru local al unei firme de distribuție din Botoșani și joi după-amiază a ajuns cu autoturismul de serviciu la sediul din Câmpulung Moldovenesc, cu banii încasați de peste zi.

Angajații obișnuiau să depoziteze cheia de acces în incinta halei în tabloul electric de la intrare, de unde o luau când ajungeau la sediu și era închis. Așa a făcut și tânărul de 23 de ani, rezultă din primele cercetări.

După toate probabilitățile, tânărul a băgat mâna în tabloul electric pentru a lua cheia, moment în care a atins elemente electrice ale tabloului.  Un coleg l-a găsit pe tânărul de 23 de ani deja decedat, lângă panoul electric. Un echipaj de pe ambulanță s-a deplasat la fața locului, însă pentru tânărul în vârstă de 23 de ani nu se mai putea face nimic.

Polițiștii deplasați la fața locului au găsit autoturismul cu portiera din stânga deschisă și în interior o sumă de peste 4.000 de lei, care a fost predată directorului.

La fața locului a ajuns, pentru cercetări, și un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava.

Prima neregulă constatată este legată de modul de asigurare a tabloului electric.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate muncă și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate muncă”, cercetările urmând a continua sub coordonarea unui procuror.

Sursa: Monitorul de Suceava

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad