Connect with us

Politica

Prima reacție a primarului exclus din PNL: “Mă așteptam ca domnul Șoptică să se abțină. Dânsul știe cum a venit în PNL”

Published

on

Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, a fost exclus din Partidul Național Liberal, Filiala Județeană Botoșani, pe motiv că în ultima perioadă a avut câteva reacții critice la adresa șefilor PNL, s-a afișat cu membrii PSD și nu s-a implicat în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

După alegerile europarlamentare, biroul politic al PNL Botoșani a decis excluderea lui Costel Romanescu din partid iar o parte dintre cei care au votat au spus că s-a dorit să fie un mesaj pentru cei care nu se implică.

Invitat la emisiunea Dialog Deschis de la TeleM, Costel Romanescu a vorbit despre această excludere și spune că membrii biroului politic au votat așa cum le-a cerut senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

“Am primit o scrisoare prin Poștă, prin care eram convocat la o ședință a biroului județean, să se clarifice situația mea în partid. I-am comunicat domnului Șoptică, că nu pot să ajung. Pe convocare era direct radierea. Nu avea rost să merg ca să facă ei o execuție în direct. Să se uite la mine cu superioritate membrii biroului politic… Cum să mă duc să stau în fața unora care pentru mine nu reprezintă nimic în PNL. Ei sunt mașină de vot și trebuie să voteze cum dictează domnul președinte. Mă așteptam ca domnul Șoptică să se abțină. Dânsul știe cum a venit în PNL, cum s-a folosit de zona aceea care a fost creată de mine după ruptura PNL-PLD. Domnul Șoptică a venit cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare. Am vrut să fac o contestație dar nu are rost. Tot în aceeași echipă vin”, a spus Costel Romanescu.

Primarul comunei Păltiniș spune că deocamdată va rămâne independent și că nu se va înscrie într-un alt partid. Nu ar spune nu unei reveniri în PNL dar numai în anumit e condiții.

“O revenire în PNL ar fi posibilă dar cu o altă conducere și un alt birou politic. Cu conducerea asta, chiar dacă mă roagă, tot nu mai vin. Sunt numai profitori acolo. Au profitat de partid, funcții numite și nu alese. Dacă spuneam că avem un om care a muncit, care avea un CV foarte bun, expertiză într-un domeniu, nu avea loc. Nu încăpea de prieteni, de fetele frumoase care trebuiau să intre pentru că erau prietenele cuiva. Nu vedeți cum se promovează tinerii?”, a mai spus Romanescu care a ținut să precizeze că era primar înainte de a intra în PNL.

“Sunt în PNL din noiembrie 2004. Am câștigat prima dată alegerile ca primar PRM. În momentul ăla, nu aveam loc în PNL Păltiniș. Erau cei vechi care nu îți dădeau voie să candidezi. Așa am candidat din partea PRM-ului și am ieșit primar. Am venit ca primar în PNL și nu am fost făcut primar de PNL. În acel moment, PNL nu avea nici măcar un consilier local la Păltiniș. Eu nu am trădat partidul, rezultatele vorbesc”, a mai afirmat Costel Romanescu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad