Connect with us

Administratie

Peste 1000 de oameni la sărbătoarea comunei Pomârla GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

Comuna Pomârla a fost duminică în sărbătoare. Peste 1000 de oameni au umplut amfiteatrul prof. Gică Grădinaru pentru a urmări spectacolul pregătit de autoritățile locale.

Chiar dacă la ediția din acest an nu au venit nume mari din muzica românească, locuitorii comunei Pomârla au ieșit din case pentru a urmări spectacolul, pentru a socializa și a se distra.

Cum bani nu erau prea mulți în bugetul local, primarul Dumitru Chelariu a preferat să organizeze un spectacol cu artiști mai puțin cunoscuți și cu mulți copii talentați din județ și nu numai. El promite că în 2020 va fi un eveniment de amploare, cu vedete din muzica românească și cu artiști internaționali. În 2020, comuna Pomârla va împlini 600 de ani de atestare documentară.

“Mai avem un an până la acest eveniment deosebit. Ne pregătim intens și sperăm ca anul viitor să se încununeze cu un spectacol pe cinste, care să ne bucure la cei 600 de ani de atestare documentară a comunei Pomârla. Mă întreba cineva a câta ediție este astăzi. Din câte știu eu, este o ediție seculară.

Din moși strămoși, hramul bisericii este asimilat cu sărbătoarea comunei. An de an se întorc acasă copii, vin la cimitirul sătesc, la biserica noastră bicentenară. În 2013 s-au împlinit 200 de ani de la edificarea bisericii de către familia Bașotă. Sper ca anul viitor să adun cât mai multe ansambluri folclorice din toate regiunile istorice ale României. Am promisiuni de la colegi primari că vor participa.

Anul acesta avem reprezentanți tocmai din județul Olt, avem din Republica Moldova, avem oaspeți de la Caraș Severin. Avem circa 1000-1200 de persoane dar în 2020 cu siguranță vor fi mult mai mulți”, a  spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad