Connect with us

Administratie

Modernizare doar pe hârtie a drumului Botoșani – Ștefănești

Published

on

Drumul Botoșani – Ștefănești va fi reabilitat dar nu se știe când vor începe lucrările. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că a trimis documentația către Sistemul de Achiziții Publice în vederea organizării licitației pentru reabilitarea drumului Botoșani – Ștefănești.

Licitația la drumul național 29D Botoșani – Ștefănești încă nu poate fi organizată deoarece nu sunt bani prevăzuți în buget pentru acest obiectiv. Deputatul Cristian Achiței, cel care a insistat pentru realizarea acestei investiții, spune că la rectificarea bugetară din luna iulie, trebuie alocată o sumă minimă astfel încât să se poată organiza licitația în vederea stabilirii firmei care va executa lucrările de reabilitare.

“CNAIR a trimis spre SEAP documentația pentru licitație. Nu prea am înțeles cum fac cu bugetarea. Când am propus să fie prinși câțiva bănuți în bugetul de stat pentru acest drum, pentru a fi prins ca fișă de obiectiv, ei au fost împotrivă. Există varianta ca la rectificarea bugetară din iulie să apară și DN 29D cu sume de bani ca să intre ca fișă de obiectiv în lista de investiții a Ministerului Transporturilor. Eu o să încerc să mă asigur că se va întâmpla. Atunci, licitația poate merge înainte. Cred că au forțat-o doar pentru că a fost campanie electorală”, a spus deputatul Cristian Achiței.

O veste bună pentru locuitorii estului județului Botoșani este că s-a început turnarea unui covor asfaltic pe drumul național Ștefănești – limita cu județul Iași. Atât ministrul Transporturilor cât și reprezentanții Direcției Regionale de  Drumuri și Poduri Iași au promis că lucrările nu se vor opri la Ștefănești și că anul acesta va fi asfaltat și tronsonul Ștefănești – Manoleasa.

“Salut începerea lucrărilor pe DN 24C Bădărăi – Ștefănești. După trei ani de lupte în comisia de transporturi, am reușit să obținem ca în planul de întrețineri pe 2019 să avem cel puțin tronsonul Bădărăi – Ștefănești. Eu îmi doresc să se facă în toamnă și tronsonul Ștefănești – Ripiceni – Manoleasa ca să închidem acel tronson. Vă garantez că o să lupt în continuare cu pesediștii ca lucrurile astea să se întâmple și practic. Să vedem lucrările executate”, a mai spus deputatul Cristian Achiței.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad