Connect with us

Administratie

Cod portocaliu de vreme nefavorabilă pentru Botoşani. Membrii CJSU s-au întrunit în şedinţă extraordinară

Published

on

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această dimineaţă avertizări meteorologice de tip COD PORTOCALIU și COD GALBEN, referitoare la manifestări de instabilitate atmosferică ce vor afecta şi judeţul Botoşani.

Astfel, între orele 15:00 şi 23:00, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud și Maramureș se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii,  grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 35…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.
În intervalul 23 iunie, ora 3:00- 24 iunie, ora 15:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.
În acest sens. a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în care s-a făcut o analiză a situaţiei operative în contextul avertizărilor meteo şi au fost stabilite principalele măsuri pentru unităţile administrativ- teritoriale.
Astfel, pe perioada manifestării Codului Portocaliu, se va institui serviciu de permanenţă la sediile primăriilor, se vor aplica planurile de apărare împotriva fenomenelor meteo şi avertizarea populaţiei, îndepărtarea materialelor ce pot obtura cursurile de apă la formarea torenţilor, monitorizarea permanentă pe durata atenţionării meteorologice a a podurilor şi podeţelor precum şi a altor structuri de pe cursurile de apă şi pregătirea mijloacelor de intervenţie.
La nivelul IJSU a fost activată grupa operativă şi au fost prealertate instituţiile ce face parte din Comitetul de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prezenţa reprezentanţilor acestora la sediul IJSU depinzând de gravitatea fenomenelor meteo înregistrate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad