Connect with us

Administratie

Centru social făcut pe banii elvețienilor, în comuna Dângeni FOTO&VIDEO

Published

on

Centru medico-social inaugurat astăzi, în comuna Dângeni. Investiția este de peste 1,3 milioane de lei și a fost realizată cu fonduri elvețiene plus o contribuție importantă de la bugetul local al comunei Dângeni.

Proiectul a fost demarat în urmă cu aproximativ trei ani iar din 2017 personalul angajat a început să ofere servicii cetățenilor comunei. De la implementarea proiectului, 74 de persoane au beneficiat de îngrijire la domiciliu. Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni spune că este un proiect unic în țară, care a fost inițiat și pus în practică cu angajații primăriei.

“Este un proiect unic în țară. Ne bucurăm că am reușit să avem și clădirea pentru că noi activitățile pentru bătrâni și copii le desfășurăm de doi ani. Se făceau la domiciliu și nu în centru. Astăzi putem să ne bucurăm de o investiție frumoasă la care vor avea acces atât cetățenii comunei Dângeni cât și cetățenii comunelor învecinate. Vorbim de Hănești, Ungureni, Dobârceni, Mihălășeni. Valoarea proiectului este de 600.000 de franci elvețieni. 300.000 au fost pentru aparatură și 300.000 pentru salarii. Am avut și o cotă de cofinanțare din bugetul propriu care ne-a dat mari bătăi de cap. Primăria a contribuit cu peste 100.000 de euro”, a precizat Cătălin Rotundu.

Lucrările au fost realizate de către o companie din municipiul Botoșani, condusă de omul de afaceri Maricel Maxim.

“Este vorba de reabilitarea și modernizarea acestei clădiri. S-au făcut lucrări la ceea ce înseamnă compartimentări, s-a făcut reabilitarea termică, s-au făcut finisajele, tâmplăria. Arată foarte bine. Nu au fost probleme legate de partea de construcție. Sunt fericit că până la urmă am readus la viață un imobil”, a spus Maricel Maxim, patronul firmei Maxim Special Construct.

Acest centrul medico-social are cinci îngrijitori, un psiholog, doi asistenți și un medic de familie. Centrul va fi condus de Mihai Babei care spune că în scurt timp va funcționa și un cabinet de cardiologie.

“Până acum am acordat îngrijire la domiciliu persoanelor vârstnice, la un număr de 60 de beneficiari. În plus, am mai acordat îngrijire și asistență medicală la 14 persoane care nu erau în proiect. Acest centru cuprinde cinci cabinete, respectiv recoltări, psiholog, medic de familie, medicină internă și suntem în tratative cu un cardiolog cu care să facem un contract prin Casa de Asigurări de Sănătate. Avem cinci îngrijitoare, un psiholog, doi asistenți și un medic”, a spus Mihai Babei, coordonatorul centrului.

La inaungurarea centrului medico-social au fost prezenți și reprezentanții DGASPC Botoșani care spun că astfel de centre sunt foarte utile și că ar trebui realizate cât mai multe în județ.

Oamenii din comuna Dângeni sunt foarte bucuroși și spun că era nevoie de un astfel de centru pentru a nu mai fi nevoiți să meargă la Spitalul Județean Botosani de câte ori au o problemă de sănătate.

Reprezentanții primăriei au în plan să dezvolte acest centru și să încheie contracte cu mai mulți medici specialiști care să vină cel puțin o dată pe săptămăna pentru consultații.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad