Connect with us

Evenimente

Ţigări de contrabandă transportate cu drona peste frontieră

Published

on

Aproximativ 1800 de pachete cu țigări de contraband au fost confiscate de polițiștii de frontier botoșăneni. Ţigările au fost transportate peste frontieră cu o dronă de mici dimensiuni şi abandonate la marginea unei păduri.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, au auzit un zgomot produs de un aparat de zbor, specific unei drone. Cu aparatura de vedere pe timp de noapte, au observat cum drona traversa frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit la marginea pădurii din localitatea Racovăţ, județul Botoșani, cinci colete cu ţigări, ce conţineau 36.000 de ţigarete.

Au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene pentru a demara cercetări pe teritoriul statului vecin. Ţigările în valoare de 17.180 de lei au fost confiscate, în continuare fiind efectuate verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad