Connect with us

Administratie

VIDEO. Proiect de peste 30 de milioane de euro, blocat de guvern și Ministerul Dezvoltării

Published

on

Proiectul de modernizare a transportului local cu tramvaiele este în stand-by. Sumele au fost repartizate, cei din Primăria Botoșani au totul pregătit dar semnarea contractelor și demararea licitațiilor se amână. În aceeași situațiE sunt toate municipiile reședință de județ care au demarat proiecte de infrastructură finanțate cu fonduri europene.

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, spune că deblocarea acestor proiecte cu finanțare europeană depinde de actuala guvernare. Banii europeni sunt alocați și rămâne doar să se semneze contractele și să se demareze procedurile pentru licitații. 85% din valoarea proiectului reprezintă banii europeni, 13% sunt fonduri care trebuie asigurate de la bugetul statului iar 2% reprezintă contribuția Primăriei Botoșani. Foarte probabil, din lipsa banilor la bugetul statului, proiectele sunt  blocate iar banii europeni nu sunt accesați.

Proiectul este unul complex și înseamnă în primul rând schimbarea căii de rularea a tramvaiului, a stâlpilor și a rețelei electrice. În plus, se va investi și în achiziția de tramvaie noi. În total, vor fi cumpărate nouă tramvaie. De această dată, nu vor mai fi tramvaie second hand scoase din funcțiune în Germania ci mijloace de transport noi.

“Vom reabilita în totalitate calea de rulare a tramvaiului, vor fi înlocuiți stâlpii de susținere a cablurilor, firul contact, schimbăm tot. Mai mult, vom avea nouă tramvaie noi, la cele mai ridicate standarde. Noi suntem pregătiți. Din păcate, aceste proiecte pe Planul Operațional Regional suferă din cauza indeciziei care există la nivel de guvern și a Ministerului Dezvoltării Regionale. Pas cu pas vom ajunge acolo. Vom avea o perioadă grea când tramvaiul nu va circula prin municipiul Botoșani dar suntem pregătiți să asigurăm transportul cu autobuze, pe perioada lucrărilor”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Pe toată perioada implementării proiectului, Eltrans nu își va întrerupe activitatea de transport local. Vor fi achiziționate în leasing operational câteva autobuze care vor circula pe cele două trasee de tramvai.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad