Connect with us

Administratie

Lucrările de consolidarea Teatrului ”Mihai Eminescu” au început de două săptămâni FOTO

Published

on

După mai bine de 5 ani de stagnare, în subsolurile Teatrului ”Mihai Eminescu” se lucrează intens în această perioadă la consolidarea clădirii. După semnarea ordinului de începere a lucrărilor, pe data de 30 mai, constructorul a demarat în forță operațiunile de consolidare a structurilor de rezistență subterane și interioare ale teatrului.

Etapa esențială de consolidare a clădirii teatrului va fi încheiată în iarna acestui an, conform contractului, dar și asigurărilor date de constructor. Ulterior, vor fi reluate lucrările de restaurare propriu-zisă, interioară și exterioară, a Teatrului ”Mihai Eminescu”.

Valoarea totală a proiectului, cuprinzând atât partea de consolidare, cât și pe cea de restaurare, este de 23.944.057,74 lei, respectiv 5.136.556,42 euro. Din această valoare, contribuția proprie a municipiului Botoșani este de 1.566.845,9 lei (336.124,83 euro), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, la care se adaugă cota de cofinanțare de 2%, în cuantum de 456.677,79 lei (97.967,99 euro).

Așadar, dintr-un total de aproximativ 240 de miliarde de lei vechi, cât costă întregul proiect, municipalitatea va achita doar aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, restul de 220 de miliarde de lei vechi fiind fonduri europene nerambursabile.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad