Connect with us

National

Evenimente dramatice la Chișinău. Ziua în care Republica Moldova s-a trezit cu două guverne

Published

on

Deputații blocului ACUM și cei din fracțiunea PSRM au anunțat sâmbătă formarea unei coaliții de guvernare, cu Maia Sandu premier și Zinaida Greceanîi președinte al legislativului, în cadrul unei ședințe desfășurate în întuneric, în Parlamentul de la Chișinău. Decizia a stârnit nemulțumirea profundă a actualului partid aflat la guvernare, Partidul Democrat al oligarhului Vlad Plahotniuc, care a anunțat proteste de stradă. Viitorul coaliției este incert în condițiile în care Curtea Constituțională consideră că termenul pentru formarea unui guvern a expirat vineri. În acest moment, Republica Moldova are două guverne.

Socialiștii președintelui Igor Dodon și proeuropenii din blocul ACUM, condus de Maia Sandu și Andrei Năstase, au anunțat azi formarea unei coaliții de guvernare, în cadrul unei ședințe parlamentare. Urmăriți evenimentele dramatice la Chișinău, LIVE, pe Realitatea.net:

UPDATE: Guvernul condus de Maia Sandu a depus jurământul. În același timp, Vlad Plahotniuc, omul care controlează guvernul Partidului Democrat, a subliniat că acesta rămâne în funcție.

De altfel, Curtea Constituțională a invalidat și formarea guvernului condus de Maia Sandu.

Teoretic, în acest moment, Republica Moldova are două guverne.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad