Connect with us

Administratie

Florin Țurcanu: “L-aș susține pe Cristi Achiței la Consiliul Județean. Este cel mai implicat și mai priceput din PNL”

Published

on

Fostul președinte al PNL Botoșani consideră că la ora actuală, deputatul Cristian Achiței este cea mai bună variantă a liberalilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Țurcanu spune că dacă PNL va ieși la luptă cu alt candidat, PSD va câștiga din nou.

Florin Țurcanu a anunțat că nu va candida la alegerile din 2020 dar îl va susține pe Cristian Achiței dacă acesta va fi candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Cei doi au făcut echipă pentru o scurtă perioadă la Consiliul Județean, pe vrea când Florin Țurcanu era președinte iar Cristian Achiței era vicepreședinte.

“Cine își dorește să candideze, de ieri trebuia să intre în campanie electorală. Eu personal, nu candidez. Dacă aș avea posibilitatea în cadrul PNL, l-aș susține pe Cristi Achiței. Am lucrat cu el, este un om care își asumă decizia, este un om muncitor. Nu caută să dea vina pe alții. Dacă simte că este susținut, Cristi Achiței se apucă de campanie. E o bătălie grea cu PSD-ul dar la ora actuală Cristi Achiței este cel mai implicat și mai priceput din PNL. Nu am nimic cu Costel Șoptică. Eu l-aș sfătui să se ducă în Senat. La Consiliul Județean trebuie să cunoști un pic cu ce se mănâncă. Dacă aș avea ocazia să votez, l-aș vota pe Cristi Achiței”, a spus Florin Țurcanu care exclude varianta candidaturii lui Gheorghe Sorescu:

“Eu pe Gheorghe Sorescu nu l-aș mai susține nici paznic la intrarea în Consiliul Județean. El a obținut toate pozițiile numai cu susținere, niciuna prin muncă. Prefect, director la Finanțe, vicepreședinte la Consiliul Județean. Tot cu susținere politică. Prin vot, nimic. A candidat la primărie și a luat 12%”, a afirmat Țurcanu.

Cât privește candidatul PSD-ului, Țurcanu consider că acesta va fi Relu Târzioru, primarul orașului Săveni și fost membru PNL.

“Trebuie să-și asume președintele partidului. Nu poți să nu îți asumi atâta timp cât nu ai o persoană mai puternică. Se spune că ar fi Relu Târzioru sau Trufin. Tot respectul pentru Relu Târzioru, e un tip harnic, va fi o bătălie dură. Mi-aș dori să văd o competiție între Relu Târzioru și Cristi Achiței. Ambii au experiență în administrație. Indiferent cine ar ieși, județul nu va avea de suferit”, spune Florin Țurcanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad