Connect with us

Evenimente

Condamnări și achitări în dosarul fostului prim procuror Raluca Stăncescu

Published

on

Judecărorii Curții de Apel Tg. Mureș s-au pronunțat astăzi în dosarul în care erau judecați Raluca Stăncescu, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Bogdan Buliga, fost șef DGA Botoșani, plus alte două persoane.

Magistrați au decis să o achite pe Raluca Stăncescu în ceea ce privește înfracțiunile de instigare la favorizarea făptuitorului, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice și folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. În schimb, fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani s-a ales cu condamnare pentru alte infracțiuni.

“În temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 207 alin. 1, 3 Cod penal raportat la art. 131 din Legea 78/2000 condamnă inculpata S.R.la o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de şantaj în care este implicată o persoană dintre cele prevăzute la art. 1 din Legea 78/2000.

În temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 47 alin. 1 Cod penal raportat la art. 277 alin. 2 Cod penal condamnă inculpata S.R.la o pedeapsă de 3 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de instigare la compromiterea intereselor justiţiei. În temeiul art. 38 alin. 1 cu aplicarea art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal contopeşte cele 2 pedepse în pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare şi adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, în final inculpata urmând să execute o pedeapsă de 4 ani şi 1 lună închisoare. În baza art. 45 alin. 1 Cod penal, alături de pedeapsa principală aplică inculpatei ca pedeapsă complementară interzicerea exerciţiului drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal, respectiv de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei închisorii”, se arată în hotărârea instanței.

De asemenea, Raluca Stăncescu va trebui să achite daune morale către partea vătămată plus cheltuieli de judecată. Hotărârea poate fi atacată în termen de 10 zile.

În schimb, Bogan Daniel Buliga, fostul șef al DGA Botoșani, a fost achitat în acest dosar în care a fost acuzat de mărturie mincinoasă.

“În temeiul art. 396 alin. 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală achită inculpatul B.B.D. de sub acuza infracţiunii de mărturie mincinoasă prevăzută de art. 273 alin. 1 Cod penal. III”.

VEZI mai mult AICI

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad