Connect with us

Educatie

Ziua Olimpică sărbătorită la Botoşani

Published

on

De 1 iunie peste 100 de botoşăneni au sărbătorit voia bună şi mişcarea în cadrul  Zilei Olimpice prin intermediul unui cros desfăşurat în Parcul ,,Mihai Eminescu”, dar şi prin concursuri de fotbal şi tenis desfăşurate la Şcoala Generală nr.7.

,,Ziua Olimpică” este mult mai mult decat o zi în care ne distrăm, ne jucăm sau facem exerciţii. Este o zi de sărbătoare a Mişcării Olimpice Moderne, zi în care se împărtăşesc valorile olimpice în cadrul comunităţii.”, ne-a explicat Elena Alecsa,  directorul Asociaţiei Olimpice Române,  filiala Botoşani

De la cel mai tânăr participant, de 4 ani, până la cel mai vârstnic, de peste 60 ani, alergătorii i-au avut alături pe profesorii Anisie Ionț (Inspector de specialitate I.S.J), Ana Țepeș (Inspector Sport D.J.T.S.), Budăi Ungureanu Dorel (Consilier Sport D.J.T.S.), profesor Cucu Genoveva (Secretar A.O.R filiala Botoșani), doctor Saradan Corneliu ( Direcția de Sănătate Publică Botoșani)   profesor Tibi Honciuc L.P.S, profesor Măntăluță Dan (Șc.Generală nr.11),  profesor Anisie Maria (Liceul teoretic ,,Grigore Antipa”) şi profesorul Diana Rusu (Colegiul Național „A.T.Laurian”).

La Şcoala Generală  Nr.7 s-a desfăşurat concursul ,,Energie şi Destindere” fotbal-tenis, gimnaziu şi liceu, simplu şi dublu, unde toţi participanţii au primit din partea Comitetului Olimpic Sportiv Român tricouri, şepcuţe, diplome şi medalii.

,, De la cei mai energici copilaşi, până la oameni cu funcţii înalte, astăzi sportul ne-a dovedit că ne uneşte pe toți indiferent de vârstă sau ocupaţii. Cel mai mult m-a impresionat dorinţa copiilor de câştiga, dar şi bucuria acestora de a participa la o activitate de genul acesta. Încurajez şi îmi arăt dorinţa de a vedea cât mai des astfel de evenimente în comunitatea noastră, cât şi din ce în ce mai mulţi iubitori ai sportului.”, este declaraţia Cristinei Carciuc, Director Departament Concursuri şi activități extraşcolare – C.J.E.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad