Connect with us

Politica

Președintele Consiliului Județean va fi ales uninominal. C. Achiței: “E corect. Se alege președintele prin votul oamenilor”

Published

on

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi că la alegerile locale de anul viitor, președinții de Consilii Județene vor fi aleși uninominal.

Președinții de Consilii Județene nu vor mai fi aleși de consilieri ci de cetățenii cu drept de vot. Guvernul a decis să se revină la votul uninominal pentru președinții de Consilii Județene. Inclusiv cei din opoziție s-au declarat de acord cu acest vot uninominal și spun că este mai bine ca populația să decidă.

Deputatul liberal Cristian Achiței consideră că astfel nu vor mai exista acele jocuri de culise.

“Sunt perfect de acord deoarece președintele Consiliului Județean are mult mai mare legitimitate și nu mai ajungi să alegi președintele prin jocuri de culise. E corect așa deoarece se alege președintele prin votul oamenilor. În Parlament mai este o discuție ca primarii să fie aleși din două tururi”, a precizat Cristian Achiței.

Deputatul botoșănean și-a exprimat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și cel mai probabil el va intra în bătălia electorală, urmând a fi susținut de Partidul Național Liberal.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad