Connect with us

Administratie

COD PORTOCALIU. Peste 1500 de persoane au rămas fără elegie electrică

Published

on

De la instituirea Codului Portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată, s-au produs situații de urgență în nouă unități administrativ-teritoriale din județul Botoșani. Este vorba de municipiul Botoșani, municipiul Dorohoi, oraul Flămânzi și comunele Sulița, Albești, Ungureni, Dângeni, Havârna și Gorbănești.

În total, au fost 15 apeluri la 112 iar pentru înlăturarea efectelor au intervenit forțe și mijloace ale ISU Botoșani și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență  din localitățile afectate. Pompierii militari au intervenit pentru: salvarea a trei persoane (doi adulți și un copil) dintr-o mașină care nu a mai putut înainta din cauza apei care a acoperit drumul dintre Mășcăteni și Ionășeni, evacuarea apei dintr-o locuință, un garaj, subsolul unei case, trei curți și degajarea a două autoturisme care nu și-au mai putut continua deplasarea din cauza apei acumulate pe șosea. Pompierii din Dorohoi au intervenit pentru a preveni inundarea unor locuințe din zona Drochia. Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Flămânzi,  Sulița,  Albești, Ungureni, Havârna, Dângeni și Gorbanesti au intervenit pentru evacuarea apei din 11 curți. La această oră, situația este sub control.

Totodată, în localitățile Ștefănești și Coșușca a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru 1503 consumatori. Între timp, defecțiunile au fost remediate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad