Connect with us

Administratie

Piață modernă în municipiul Dorohoi. S-au investit 1,5 milioane de lei FOTO

Published

on

Începând de astăzi, Dorohoiului are o piață nouă. Autoritățile locale au inaugurat ptoului II al Pieţei Centrale din municipiu, destinat atât producătorilor din Dorohoi cât şi din comunele limitrofe, înscrişi în Registrul producătorilor, plus comercianţilor.

La eveniment a participat primarul Dorin Alexandrescu, oficiali din Primăria Municipiului Dorohoi precum şi prefectul Dan Şlincu.
Amenajarea se întinde pe o suprafață de 3.170 de metri pătrați, numărul tarabelor noi fiind de 120, dar cu posibilitate de extindere până la o capacitate maximă de 160 tarabe.
Zona de tarabe este total acoperită, iar zonele laterale sunt închise de magazinele în carese comercializează diverse produse. Platoul II este dotat cu sistem de detecţie, alarmare şi stingere a incendiilor cu hidranţi exteriori precum şi cu sistem de iluminat.
Valoarea totală a investiţiei este de 1.567.500 lei cu TVA, sursa de finanţare fiind bugetul local. Lucrările au durat 12 luni, constructorul fiind societatea GAFCO SRL.
„Astăzi s-a inaugurat la Dorohoi Platoul II al Pieţei Centrale şi acest obiectiv era necesar, în primul rând pentru a oferi condiţii decente atât celor care îşi desfac produsele pe care le produc în gospodăriile proprii cât şi agenţilor comerciali care au spaţii comerciale în Platoul II. Este o investiţie care oferă condiţii deosebite celor care lucrează aici dar şi dorohoienilor care de-a lungul timpului şi-au manifestat predilecţia pentru a achiziţiona produse din gospodării. Lucrul acesta ne-a determinat să finalizăm această investiţie”, a declarat primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.
Potrivit edilului, investiţia va fi continuată cu amenajarea parcării care va deservi piaţa. Lucrarea face parte din etapa a doua a amenajării Platoului II, contractul pentru aceasta fiind semnat astăzi.
Obiectivul constă în realizarea căii de acces auto şi înfiinţarea a aproximativ 90 locuri de parcare. Suprafaţa amenajată va fi de 2.300 de metri pătraţi, lucrările urmând să dureze trei luni. Valoarea contractului este de 410.000 lei cu TVA, sursa de finanţare fiind tot bugetul local.
„Sunt convins că după această etapă, noi, dorohoienii, vom avea o piaţă la standardele şi la condiţiile care se impun în această perioadă”, a spus primarul Dorin Alexandrescu în cadrul ceremoniei de inaugurare a Platoului II al Pieţei Centrale.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )