Connect with us

Administratie

Șeful Consiliului Județean pregătește reorganizarea Nova Apaserv: „Să rămână trei directori”

Published

on

Se pregătește o reorganizare a societății Nova Apaserv iar primii vizați sunt directorii.  Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean vrea să facă o serie schimbări la Nova Apaserv și spune că această societate trebuie să devină eficientă.

Primii vizați de măsurile pe care le va lua șeful Consiliului Județean, sunt directorii  operatorului de apă. Din cinci directori cât mai sunt acum, vor mai rămâne trei. Ceilalți, vor fi șefi de departamente dar cu lefuri mai mici. Costică Macaleți s-a raportat la modelul comunist unde nu erau prea mulți directori.

„Poziția mea este de a reduce numărul de directori. Să rămână un număr de trei directori. Nu mi se pare normal ca la o societate comercială să ai zece directori. Eu am fost salariat al acestei societăți pe vremea vechiului regim. Avea 3700 de oameni și trei directori. Directorul plin, inginerul șef și contabilul șef”, a spus Costică Macaleți.

Costică Macaleți vrea o reorganizare a societății iar numărul celor care lucrează la birouri să scadă.

„Cei direct productivi să fie mai mulți decât cei indirect productivi. Cei care lucrează la avarii și se ocupă de alimentări cu apă și canalizare să fie mai mulți decât cei indirect productivi”, a mai spus președintele CJ.

Aceste măsuri de reorganizare vor fi luate anul acesta iar șefii Consiliului Județean  speră ca Nova Apaserv să-și echilibreze bugetul.

„Dacă alimentările cu apă se vor înmulți iar Nova Apaserv va trebui să preia aceste alimentări, trebuie găsit un sistem de subvenții. Dincolo de principiul solidarității, ca aglomerările urbane să suporte parte din tarifele mediului rural, statul trebuie să găsească o metodă de subvenții. Aceste alimentări cu apă trebuie să fie funcționale”, a precizat Macaleți.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad