Connect with us

National

BEC: Încercăm prelungirea programului după ora 21, în străinătate. Reacția ministrului de Externe

Published

on

Reprezentanții Biroului Electoral Central au anunțat în jurul orei 16.20 că încearcă să prelungească programul de votare în străinătate peste orele 21 pentru a asigura participarea unui număr cât mai mare de cetățeni români la vot. Deja, reprezentanții USR și PNL cer prelungirea programului la secțiile de votare din străinătate. Ministrul de Externe susține că actualele cozi la secțiile de votare s-au format din cauză că românii s-au înghesuit doar la ambasade și consulate și nu s-au orientat și spre alte secții de votare amenajate în țările respective.

Reprezentantul BEC, Judecator Florentina Vasilateanu, a anunțat că decizia urmează să fie luată de BEC.

“Am asigurat un număr record de secții de votare, totuși s-au semnalat unele aglomerații în Europa, în Italia, Spania, Marea Britanie și Germania.

S-au luat măsuri pentru suplimentarea Birourilor electorale, secții suplimentare, acolo unde s-a putut. De asemenea, vrem să transmitem românilor din străinătate și care se plâng că n-ar putea să-și exprime dreptul de vot că încercăm să luăm legătura, am și transmis sesizările din Italia îndeosebi, de prelungire a programului peste orele 21 pentru a asigura participarea unui număr cât mai mare

Facem apel la a adopta o atitudine civilizată

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )