Connect with us

Administratie

Judeţul Botoşani, pregătit din punct de vedere tehnic pentru cele două scrutine

Published

on

Instituţia Prefectului a finalizat sâmbătă seară procedurile tehnice pentru buna desfăşurare a celor două procese de votare ce vor avea loc duminică, 26 mai. Prefectul Dan Şlincu şi preşedintele Biroului Electoral Judeţean, judecătorul Lucian Brânzac, au verificat în această după-amiază mai multe secţii de vot din municipiul Botoşani şi din localităţile limitrofe, fiind vorba în principal de acele secţii la care se vor contabiliza şi voturile pacienţilor din unităţile sanitare şi de îngrijire cu paturi, Penitenciarul Botoşani şi Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani.

Concret, au fost verificate spaţiile de votare, circuitele, conformitatea urnelor de vot şi sigiliile aplicate pe acestea. De asemenea, s-a urmărit dacă sunt afişate modelul buletinelor de vot, delimitarea secţiilor de vot, existenţa fişetului metalic pentru depozitarea buletinelor de vot şi a materialelor necesare votării. Cum campania electorală s-a încheiat, s-a urmărit şi dacă afişajul electoral a fost îndepărtat în jurul secţiei de votare.

Tot sâmbătă, au fost stabilite circuitele reprezentanţilor celor 425 de secţii de vot din întreg judeţul atât la Casa de Cultură a Sindicatelor, acolo unde se vor aduna după închiderea urnelor, numărarea voturilor şi sincronizarea cheilor, cât şi în sediul Prefecturii.

Astfel, prefectul Dan Şlincu şi şefii structurilor MAI au verificat traseul pe care îl vor parcurge preşedinţii secţiilor de vot în interiorul Casei Sindicatelor de la sosire până la momentul la care vor fi transferaţi cu un microbuz la Prefectură. Transferul se va face pe baza unui bon de ordine pe care preşedinţii şi operatorii de calculator, însoţiţi de pază, îl vor primi la sosirea la Casa Sindicatelor. La Prefectură, responsabilii din SV vor preda materialele şi, după verificarea proceselor verbale, vor primi  acordul pentru finalizarea responsabilităţilor aferente administrării secţiilor de vot şi a procesului de votare.

Sâmbătă dimineaţă, toţi funcţionarii Instituţiei Prefectului, inclusiv cei din Serviciul de Paşapoarte şi Serviciul de Permise, au fost organizaţi în 32 de echipe care au împărţit pachetele cu materialele necesare votării: buletine de vot, ştampile, listele suplimentare şi anexele acestora, în toate cele 425 de secţii de votare organizate la nivelul judeţului. Echipele au fost sprijinite de jandarmi de la Inspectoratul Judeţean şi de elevi de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, aflaţi în practică la IJJ. În jurul orei 10:30, toţi primarii sau viceprimarii din judeţ recepţionaseră pachetele şi urmau să le distribuie, la rândul lor, preşedinţilor secţiilor de vot.

“Ne dorim ca în noaptea de duminică spre luni, atunci când vor ajunge în Prefectură reprezentanţii secţiilor de vot, să se lucreze eficient şi responsabil, astfel încât toţi cei implicaţi să încheie procesul repede şi fără incidente. În ceea ce ne priveşte, vom fi cu toţii la treabă şi vom încerca să rezolvăm totul rapid”, a declarat prefectul Dan Şlincu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )