Connect with us

AGRICULTURA

Prima recoltă de roșii din județul Botoșani se vinde la prețuri mari VIDEO

Published

on

Primele roșii produse în serele din județul Botoșani au ajuns în piață. Prețurile sunt cu  mult mai mari decât al roșiilor din alte zone ale țării sau din import.

Botoșănenii care au obținut câte 3000 de euro pentru a investi în solarii, au cules primele roșii și au început să le comercializeze în piața Centrală a municipiului Botoșani.

Constantin Aniculăiesei este unul dintre botoșănenii care au accesat programul  guvernamental și din banii obținuți a investit în sere. În momentul de față are o suprafață de 6000 de metri pătrați de solarii și produce 20-30 de tone anual.

Botoșăneanul spune că întreaga producție o comercializează în Piața Centrală din municipiul Botoșani și în Suceava dar nici nu se gândește să facă afaceri cu supermarketurile.

În această dimineață, botoșăneanul a mers cu primele roșii produse în 2019, în piața din  municipiul Botoșani. El spune că prima producție ar fi trebuit să o aibă în urmă cu două-trei săptămâni dar temperatura scăzută a dus la această întârziere.

Chiar dacă prețurile sunt mari, cerere există. Nici bine nu au așezat roșiile pe tarabă și primii cumpărători au venit.

Reprezentanții Direcției Agricole spun că în momentul de față sunt 91 de producători din județul Botoșani care au intrat în Programul Tomate și care au încasat câte 3000 de euro.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )