Connect with us

Economic

Eugen Teodorovici a făcut anunţul bombă despre declaraţia unică

Published

on

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, a anunţat marţi că ANAF ia în calcul revenirea la posibilitatea de a depune declaraţiile unice şi în format fizic, pentru că sunt unele probleme legate fie de sistemul informatic, fie de cei care ar trebui să depună documentele.

“Au fost solicitări, nu multe, dar justificate pentru ca această alternativă să rămână până când întregul sistem ANAF va fi modernizat, sunt 700 de mii de români care au acces la spaţiu privat virtual, în condiţiile în care la începutul lui 2018 erau 5%. Pe de-o parte este vorba despre sistemul informatic. Pe de altă parte, este şi vorba de accesul anumitor contribuabili la un astfel de mijloc modern de comunicare. Pentru care situaţie, luăm în calcul inclusiv acceptarea depunerii declaraţiei unice pe format hârtie pentru o perioadă de timp, până când lucrurile se reglează definitiv, cel puţin până la finalul anului(…) Luăm în calcul depunere pe hârtie a declaraţiei unice, cel puţin până la finalul anului”, a afirmat Teodorovic.

În martie 2018, Eugen Teodorovici anunţa că din 2019 toate declaraţiile se vor depune online.

”Toţi vor fi online în 2019. Cine nu ştie, nu poate va fi sprijinit. (…) Cu acest formular se va reduce numărul de personal, la fel costurile de operare la nivel de ANAF, scad costurile”, afirma Teodorovici.

Mai mult, ministrul anunţa, în 2018, că din 2019 va fi un termen unic de depunere a declaraţiilor, 30 martie.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )