Connect with us

Administratie

VIDEO. Constructor din Botoșani către ministrul Dezvoltării: “Unde sunt avantajele fiscale? Intrăm în insolvență, intrăm în faliment”

Published

on

Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, a venit astăzi la Botoșani într-o vizită de lucru care de fapt a fost una mai mult electorală. Organizatorii credeau că totul este pus la punct dar au avut o mare surpriză din partea unui constructor.

La Spitalul de Boli Cronice și Îngrijiri Paleative, directorul adjunct al firmei care execută lucrările a ieșit din zona protocolară în care totul este bine și frumos și a început să-i spună ministrului că are mari probleme.

“Datorită ordonanței 114, în ianuarie, februarie și martie am schimbat documentațiile la toate lucrările pentru actualizarea prețurilor la manoperă și materiale. Eu știu ce am licitat și știu cât mă costă acum. Înainte de Crăciun am primit o lege iar înaintea Paștelui am primit altă lege. Dați banii înapoi și refaceți documentația. În felul ăsta, cum să lucrăm?”, a spus Radu Mihalachi, directorul adjunct al firmei care execută lucrările la acest spital.

Răspunsul ministrului Dezvoltării a venit imediat: “Știți foarte bine că aveți un contract ferm. Vreți să discutăm acum de facilități fiscale care au fost date de Ordonanța 114?”.

Reprezentantul firmei care a câștigat licitația a încercat să explice că situația reală e mult diferită față de cea prezentată de membrii guvernului și reprezentanții PSD.

“Vreau să văd unde sunt avantajele astea fiscale care se tot vehiculează. Dacă era așa, mie nu îmi plecau 70 de meseriași și 30 de ajutoare, pentru care firma a investit foarte mult. Încercăm să facem lucrarea, facem un efort imens dar vă spun că situația este foarte grea și nu este roz. Nu știu cum se vehiculează peste tot că totul e ok, totul e roz iar realitatea din teren este cu totul alta. Ne pleacă oamenii. Să facem o analiză a prețurilor când am licitat și să facem o analiză a prețurilor actuale. Este o problemă, nu pot să ies din impas, intrăm în insolvență, intrăm în faliment. Este o problemă de disperare”, a mai afirmat Mihalachi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad