Connect with us

AGRICULTURA

Trei fabrici de lapte din județul Botoșani sunt în pragul falimentului

Published

on

Procesatorii de lapte din județul Botoșani încep să aibă probleme iar trei dintre ei riscă să-și închidă activitatea în perioada imediat următoare.

Problemele au apărut după ce ANSVSA a triplat taxele analizelor de laborator. Potrivit procesatorilor, în momentul de față sunt trei agenți economici care nu mai fac față cheltuielilor și își vor închide activitatea.

La începutul acestui an, ANSVSA a decis triplarea taxelor pentru analizele de laborator. Măsura i-a afectat pe toți procesatorii. Dacă cei mari au reușit să facă față, cei mici au ajuns în pragul falimentului. Prezent la forumul agricol de sâmbătă, Daniel Rudișteanu, președintele Asociației producătorilor Cașcavalul de Săveni, le- a transmis reprezentanților Ministerului Agriculturii că deja sunt trei fabrici de la lapte din județul Botoșani care își vor închide porțile.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. La sfârșitul lui februarie, Autoritatea Sanitar Veterinară a emis un ordin prin care aproape s-au triplat tarifele la analize. La lapte și la produse lactate. Nu se poate să avem tarife mai mari decât francezii. Duceam două probe de lapte și dădeam 300 și ceva de lei. Acum am dat 1100 lei. Eu mai lucrez pentru că dosarul Cașcavalului de Săveni este la Bruxelles. Altfel, mă opream și eu. Am 100 de vaci, lucrez vreo 90 de hectare de pământ și procesez lapte din 1996”, a spus Daniel Rudișteanu.

Procesatorii i-au expus această problemă și ministrului Agriculturii și așteaptă ca Petre Daea să se implice. Până când se va implica ministrul, unii procesatori de lapte deja  s-au îndreptat către unele laboratoare private unde prețurile sunt mai mici decât la DSVSA.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )