Connect with us

Administratie

UPDATE. Nivelul râului Prut la intrarea în țară a scăzut sub cota de inundație

Published

on

Potrivit datelor transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, la ora 13.00 râul Prut masura 458 cm, cu 31 de cm mai putin decat la ora 12.00. La aceeași oră, la Prutul masura 401 cm, cu 111 cm peste cota de atenție.

Pana la ora 13.00, comisiile de evaluare a pagubelor din comunele Suharau si Hudesti au transmis ca au fost acoperite de apă 15 ha teren agricol la Oroftiana si cca 200 ha pădure, pășune și teren arabil pe raza comunei Hudesti.

ORA 7.00: Potrivit datelor transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, la ora 07.00, la Oroftiana, Prutul masura  600 cm, cu sase cm mai putin decat la ora 06.00.

La aceeași ora, la Rădăuți Prut, nivelul apei era de 391 cm, cu 101 cm peste cota de atenție. Aici, tendința este de creștere.  Pe timpul nopții, prefectul  județului Botoșani, Dan Constantin Slincu si inspectorul șef al ISU Botoșani, col. Dr. Ing. Mihail Cristian Amarandei , s – au deplasat în zonele aflate sub incidența Codului Portocaliu de inundații si si au verificat daca măsurile stabilite prin  sedinta CJSU sunt aplicate. Totodată, s-au asigurat ca la primării este instituit serviciul de permanență.

Pe timpul nopții, la Baranca a fost suplimentat numărul pompierilor cu forte si mijloace de la Detașamentul de Pompieri Dorohoi.  Reamintim că, în cursul serii trecute au fost evacuate patru stani din lunca Prutului, de pe raza localității Baranca, comuna Hudesti, unde peste 10 ha erau acoperite de apă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )