Connect with us

Economic

Botoșaniul este pe primul loc în țară la creșterea prețului locuințelor

Published

on

Municipiul Botoșani este pe primul loc la nivel național în ceea ce privește creșterea prețului locuințelor, în primul trimestru din 2019.

Potrivit unui studiu realizat de AnalizeImobiliare,ro, în primul trimestru din 2019, proprietățile rezidențiale din România s-au apreciat cu 0,8% față de ultimele trei luni din 2018. Prețurilor solicitate de către vânzători se situează la un nivel apropiat de cel consemnat la începutul lui 2010.

Pe primul loc în clasamentul național al scumpirilor se află Botoșaniul, cu un avans de 7,1%, până la o medie de 800 de euro pe metru pătrat util. Botoșaniul este urmat, la relativ mică distanță, de Miercurea-Ciuc, cu un plus de 6,3% (până la 900 de euro pe metru pătrat), apoi de Drobeta Turnu Severin (+5,3%, până la 670 de euro pe metru pătrat), Târgu-Jiu (+5,2%, până la 980 de euro pe metru pătrat) și Sibiu (+4,5%, până la 940 de euro pe metru pătrat).

Cerere, ofertă, tranzacții

Pe parcursul primului trimestru al anului în curs, aproximativ 164.000 de potențiali cumpărători au căutat apartamente și case scoase la vânzare prin intermediul Imobiliare.ro, cu aproape 30% mai mult decât în cele trei luni anterioare.

Citește mai mult pe IMOBILIARE.RO

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad