Connect with us

Sport

Ovidiu Ioanițoaia îl face praf pe arbitrul meciului Dinamo – FC Botoșani

Published

on

Jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia a publicat astăzi un editorial în care a făcut referire la modul cu echipa FC Botoșani a fost furată pe față de arbitrul bucureștean Iulian Dima, în meciul cu Dinamo.

Înainte de a trece în revistă fazele pe care arbitrul bucureștean de 39 de ani le-a judecat în una și aceeași direcție, am să vă reamintesc cine e Iulian Dima.

Este fluierașul care a făcut praf, în decembrie 2013, o confruntare Oțelul-Steaua: le-a refuzat gălățenilor un 11 metri indiscutabil și nu l-a eliminat pe Pintilii! Atunci s-a descoperit că Iulian Dima a ascuns legătura sa de rudenie, prin soție, cu Marius Ianuli, team-managerul roș-albaștrilor. Aflând asta, vicepreședintele CCA, Alexandru Deaconu, a recunoscut că „Mi-am pierdut încrederea în Dima”. Se vede însă că, între timp, și-a recăpătat-o.

Luni seara, ID a scăpat caii mai rău ca oricând. Ca atare, Gazeta i-a apreciat prestația cu nota 4, de repetent. Mai întâi, în minutul 18, „centralul” a închis ochii la un penalty evident, vizibil și din avion, secvență în care R. Grigore i-a pus piedică în careu lui Patache. Nu zic că tânărul fundaș dinamovist a vrut, dar neglijența lui trebuia sancționată. În alte situații, Dinamo a fost dezavantajată de arbitri, nu neagă nimeni acest adevăr. Acum însă, Dima a favorizat-o clar, chiar indecent, intervenția lui R. Grigore neputând fi interpretată altfel decât ca fault. Implicit, era de arătat punctul cu var.

Dacă Iulian Dima înceta să mai tragă cu gazdele, i-am fi trecut eroarea cu vederea. Se întâmplă și la case mai mari. O zbârcesc ei Hațegan și Kovacs, nimeni nu-i perfect. Numai că Dima a perseverat. A căzut din lac în puț, maniera lui de a-i ajuta pe roș-albi alimentând suspiciunea de partizanat. De rea-credință.

În ideea că, înainte de a marca unicul gol al meciului, N’Diaye trebuia eliminat nu o dată, ci de două ori! Avertizat în minutul 36, malianul l-a faultat din spate pe Karaboue în 77 și, oprind o acțiune promițătoare, i se cuvenea al doilea cartonaș galben. Imediat după aceea (80), N’Diaye s-a proptit cu talpa pe tibia aceluiași Karaboue, intrare mai degrabă de roșu direct, numai că arbitrul s-a făcut iar că plouă!

În condițiile în care jucătorul african a adus in extremis victoria lui Dinamo, în minutul 88, unii vor reclama că deciziile lui Iulian Dima au influențat rezultatul, ba l-au și viciat. Punând răul înainte, să ne imaginăm că Botoșani, învinsă la potou pe mâna arbitrului, va pica în liga secundă, retrogradare ce-ar schimba multe. Traiectorii, destine. Cum va răspunde Iulian Dima? În niciun fel, va sta pe tușă o săptămână, două și atât”, a scris Ovidiu Ionițoaia.

Citește mai mult pe blogsport.gsp.ro/ioanitoaia

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad