Connect with us

Sport

Ovidiu Ioanițoaia îl face praf pe arbitrul meciului Dinamo – FC Botoșani

Published

on

Jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia a publicat astăzi un editorial în care a făcut referire la modul cu echipa FC Botoșani a fost furată pe față de arbitrul bucureștean Iulian Dima, în meciul cu Dinamo.

Înainte de a trece în revistă fazele pe care arbitrul bucureștean de 39 de ani le-a judecat în una și aceeași direcție, am să vă reamintesc cine e Iulian Dima.

Este fluierașul care a făcut praf, în decembrie 2013, o confruntare Oțelul-Steaua: le-a refuzat gălățenilor un 11 metri indiscutabil și nu l-a eliminat pe Pintilii! Atunci s-a descoperit că Iulian Dima a ascuns legătura sa de rudenie, prin soție, cu Marius Ianuli, team-managerul roș-albaștrilor. Aflând asta, vicepreședintele CCA, Alexandru Deaconu, a recunoscut că „Mi-am pierdut încrederea în Dima”. Se vede însă că, între timp, și-a recăpătat-o.

Luni seara, ID a scăpat caii mai rău ca oricând. Ca atare, Gazeta i-a apreciat prestația cu nota 4, de repetent. Mai întâi, în minutul 18, „centralul” a închis ochii la un penalty evident, vizibil și din avion, secvență în care R. Grigore i-a pus piedică în careu lui Patache. Nu zic că tânărul fundaș dinamovist a vrut, dar neglijența lui trebuia sancționată. În alte situații, Dinamo a fost dezavantajată de arbitri, nu neagă nimeni acest adevăr. Acum însă, Dima a favorizat-o clar, chiar indecent, intervenția lui R. Grigore neputând fi interpretată altfel decât ca fault. Implicit, era de arătat punctul cu var.

Dacă Iulian Dima înceta să mai tragă cu gazdele, i-am fi trecut eroarea cu vederea. Se întâmplă și la case mai mari. O zbârcesc ei Hațegan și Kovacs, nimeni nu-i perfect. Numai că Dima a perseverat. A căzut din lac în puț, maniera lui de a-i ajuta pe roș-albi alimentând suspiciunea de partizanat. De rea-credință.

În ideea că, înainte de a marca unicul gol al meciului, N’Diaye trebuia eliminat nu o dată, ci de două ori! Avertizat în minutul 36, malianul l-a faultat din spate pe Karaboue în 77 și, oprind o acțiune promițătoare, i se cuvenea al doilea cartonaș galben. Imediat după aceea (80), N’Diaye s-a proptit cu talpa pe tibia aceluiași Karaboue, intrare mai degrabă de roșu direct, numai că arbitrul s-a făcut iar că plouă!

În condițiile în care jucătorul african a adus in extremis victoria lui Dinamo, în minutul 88, unii vor reclama că deciziile lui Iulian Dima au influențat rezultatul, ba l-au și viciat. Punând răul înainte, să ne imaginăm că Botoșani, învinsă la potou pe mâna arbitrului, va pica în liga secundă, retrogradare ce-ar schimba multe. Traiectorii, destine. Cum va răspunde Iulian Dima? În niciun fel, va sta pe tușă o săptămână, două și atât”, a scris Ovidiu Ionițoaia.

Citește mai mult pe blogsport.gsp.ro/ioanitoaia

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )