Connect with us

Educatie

Deputatul Mihaela Huncă: Am fost oripilată. Sper ca această inițiativă nu treacă la comisii

Published

on

Vreo câțiva parlamentari s-au gândit că elevii fac prea multă mișcare și au realizat o inițiativă legislativă prin care cei supraponderali sau cei care nu au chef, să nu mai primească note ci calificative.

Mihaela Huncă, deputat Pro România, spune că este o greșeală și le-a cerut celor care au inițiatorilor să retragă proiectul de lege.

“Am fost oripilată să văd că o parte dintre colegii de la PSD au depus o inițiativă legislativă prin care se cere, pentru copiii supraponderali sau care nu doresc, să fie notați cu calificative. Eu fiind profesor de matematică, mă gândeam că dacă cineva nu poate să învețe tabla înmulțirii sau nu are chef, nu-i mai punem notă ci calificativ. Foarte mulți profesori de Educație Fizică m-au sunat și mi-au explicat că notarea se face diferențiat, în funcție de aptitudinile elevilor. Doar 50% din notă este rezultatul probelor, 25% este atitudinea elevului față de oră și 25% este progresul realizat de elev. Mai mult ne interesează progresul. Noi trebuie să încurajăm copiii să facă mișcare. Sper ca această inițiativă nu treacă la comisii. Ar fi foarte bine bine să o retragă colegii care au depus-o”, a spus deputatul Mihaela Huncă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad