Connect with us

Administratie

Primăria Botoșani lasă din nou teatrul pe mâna lui Victor Mihalachi. Flutur: “Eu nu văd chiar nicio problemă”

Published

on

#stiri #botosani

Lucrările la Teatrul Mihai Eminescu vor fi reluate în această primăvară și vor fi executate tot de către firmele omului de afaceri Victor Mihalachi. În plus, una dintre firmele controlate de Mihalachi va face și consolidarea clădirii teatrului.

În momentul de față, Teatrul Mihai Eminescu trebuia să fie una dintre cele mai moderne clădiri din municipiul Botoșani dar în realitate este o ruină în zona zero, la câțiva metri de Primărie și Prefectură. Asta pentru că autoritățile locale împreună cu una dintre firmele omului de afaceri Victor Mihalachi au “reușit” să piardă o finanțare neramburasabilă de aproximativ patru milioane de euro. După aproximativ patru ani, s-a obținut o nouă finanțare europeană, în valoare de cinci milioane de euro, dar lucrările vor fi executate tot de către firmele lui Mihalachi. Ba mai mult, una dintre firmele acestuia va executa și lucrările de consolidare. Primarul Flutur nu se teme că și acest proiect de reabilitare a teatrului ar putea avea aceeași soartă ca proiectul inițial.

“Semnăm săptămâna viitoare ordinul de începere a lucrărilor de consolidare la teatru. Am finalizat procedura, mâine semnez raportul procedurii și luni sau marți ordinul de începere al lucrărilor. Partea cealaltă, de modernizare, încă avem contract în vigoare. S-ar părea că e tot Victor și e foarte bine. Eu nu văd chiar nicio problemă. Eu sunt bucuros că a venit unul și îndeplinește condițiile”, spune primarul Cătălin Flutur

În momentul de față, firmele omului de afaceri Victor Mihalachi au la dispoziție cinci milioane de euro pentru lucrările de consolidare și modernizare a teatrului.

“Va trebui să ne încadrăm în alea cinci milioane de euro și dacă mai lipsește ceva, să punem de la noi. Termenul pentru consolidare este șase luni”, a afirmat primarul municipiului Botoșani.

Întrebat dacă a avut vreo discuție cu Victor Mihalachi vis-à-vis de lucrările la teatru, primarul Cătălin Flutur a spus: “Eu nu l-am văzut de cinci ani”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad