Connect with us

Administratie

Bugetul municipiului Botoșani nu este suficient nici măcar pentru salariile celor din primărie și instituțiile subordonate

Published

on

Vești proaste pentru locuitorii municipiului Botoșani. Anul acesta, aproape tot bugetul primăriei se va cheltui pentru plata salariilor și utilităților. Doar 16 milioane de lei dintr-un total de 120 milioane lei, vor fi cheltuiți pentru lucrări și investiții în acest an.

Săptămâna viitoare va fi supus spre aprobare bugetul municipiului Botoșani pentru anul 2019, un buget care nu este suficient nici măcar pentru plata salariilor și a utilităților.

“Bugetul pe 2019 îl vom aproba pe data de 24 aprilie. Față de alți ani am avut o probleme în construirea bugetului. Veniturile pe care le putem realiza sunt de 120 de milioane de lei. Numai pentru partea de funcționare a primăriei, s-au cerut de la servicii și instituțiile din subordine 172 milioane lei. La dezvoltare, avem la dispoziție doar 16 milioane de lei iar solicitările au fost de 53 milioane lei”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Chiar dacă bugetul este insuficient, reprezentanții primăriei nu s-au atins de banii către biserici: “Pentru lăcașurile de cult avem o sumă comparabilă cu anul trecut. La biserici avem 27 de poziții”, spune primarul municipiului.

La capitolul investiții, bugetul este de numai 16 milioane lei și se vor efectua lucrări de mică valoare. Noroc că mai sunt câteva proiecte PNDL și cu fonduri europene pentru asfaltarea unor străzi și construirea unei grădinițe.

“Vom interveni anul acesta la școli pe 37 de poziții. La spitalul TBC, Recuperare și noul spital. La străzi. Patru străzi sunt în lucru. Pe lângă Bolintinianu și Ana Ipătescu,vom semna săptămâna viitoare pentru Drumul Tătarilor și Crinilor. Mai avem în plan încă șapte străzi pentru 2019. Vâlcele, Izvoarelor, Iuliu Maniu, Popăuți, Hasnaș, Caragiale și încă una pe care o vom alege în funcție de suma care ne rămâne. Avem trei extinderi de gaz. Începem lucrările la o creșă nouă în ANL Cișmea”, a mai spus primarul municipiului.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad