Connect with us

Economic

Compania botoșăneană care și-a mărit capacitatea de producție cu peste 50% și care exportă în toată Europa

Published

on

Într-o perioadă în care România importă masiv de la fructe, legume și până la mobilă sau alte categorii de produse, o companie botoșănean se dezvoltă datorită exporturilor pe care le face. În 2018, a avut cea mai mare cifră de afaceri și a exportat produsele în toată Europa.

2018 a fost cel mai bun an al companiei Hidroplasto Botoșani. A făcut investiții importante, a mărit capacitatea de producție, a scos pe piață produse noi și a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri din istoria de aproape un deceniu și jumătate a companiei.

„Suntem mulțumiți de rezultate. Este cea mai mare cifră de afaceri din 2005 de când activăm pe piață. Abordam prin oferta noastră producătorii de produse din PVC, oferindu-le materie primă de calitate, la prețuri convenabile. Gama noastră s-a tot extins începând cu măcinătură din PVC , PVC regranulat, PVC micronizat, până la granule din PVC. Capacitatea de producție s-a mărit cu peste 50% în 2018 prin achiziția unui Shredder de mari dimensiuni. Pe lângă acest portofoliu de produse, compania Hidroplasto oferă clienților întreaga gamă de accesorii pentru beton, de la înălțători, distanțieri, profile triunghiare, benzi de etanșare și cordoane expandabile pentru construcții hidrotehnice , civile și industriale, sisteme de dilatație pentru tratarea rosturilor la pardoseli, pereți și tavane, aparate de reazem și dispozitive acoperire rosturi dilatație la poduri, suporți și benzi de reazem pentru orice tip de structură, suporți insonorizanti și cele mai moderne protecții pentru conducte prin bandajele tip Hidroplasto, realizate din hidrobit”, a explicat Cătălin Silegeanu, managerul companiei Hidroplasto.

„Estimăm o cifră de afaceri mai mare cu 15%”

2019 se anunță un an în care vor fi depășite recordurile din 2018 atât în ceea ce privește cifra de afaceri cât și profitul. Managerul companiei spune că va investi mare parte din profit pentru a dezvolta în continuare compania.

„Estimăm o cifră de afaceri pentru anul 2019, mai mare cu circa 15%. Profitul va crește și acesta din estimările noastre cu 25%. Toate acestea arată că Hidroplasto este o companie botoșăneană în plină creștere și dezvoltare indiferent de provocările cu care ne confruntăm zi de zi pe piața din România. Investițiile vor continua și anul acesta în noi echipamente tehnologice, în research și dezvoltarea de noi produse”, a mai precizat managerul companiei botoșănene.

În 2017, compania Hidroplasto a primit premiul de excelență pentru  contribuția adusă pieței construcțiilor din România prin oferirea de soluții și produse inovatoare. Acum, Hidroplasto este printre cei mai mari și de încredere producători de profile din România.

Managerul companiei Hidroplasto consideră că singura șansă de dezvoltare a României este mărirea capacității de producție în toate domeniile și exporturile din ce în ce mai mari.

„Dacă reușim an de an să exportăm cât mai mult înseamnă că se întâmpla ceva și în țara noastră. La mine, piața cu cele mai multe exporturi a devenit Germania, urmată de Cehia și Polonia. Momentan, județul Botoșani se menține în lista scurtă a celor care au o balanță pozitivă în ceea ce privește comerțul extern, având exporturi mai mari decât importuri”, spune Cătălin Silegeanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad