Connect with us

Evenimente

Campanie de prevenire organizată de polițiști în comuna Vorona

Published

on

Astăzi, poliţişti Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei din cadrul Postului de Poliție Vorona au desfăşurat activităţi preventive pe raza comunei Vorona, accentul punându-se în special pe promovarea unor măsuri de siguranţă personală în rândul cetăţenilor, conform programului Campaniei de prevenire a criminalității “Împreună pentru o comunitate mai sigură”.

Acţiunile poliţiştilor s-au derulat în două locaţii din comună : la Liceul Tehnologic  “Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona şi în piaţa agro-industrială săptămânală.

Întâlnirile cu elevii au avut un caracter interactiv, în cadrul cărora tinerii au  primit sfaturi cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte atunci când siguranţa le este pusă în primejdie .

Riscul consumului de alcool si etnobotanice la vârste fragede, apartenenţa faţă de un anumit grup de prieteni, presiunea anturajului, sunt doar câteva din temele dezbătute de poliţişti cu elevii şcolii. Activitatea a fost derulată în parteneriat cu reprezentanţi ai  Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani.

De asemenea, poliţiştii au efectuat în piaţa agro alimentară din localitate o activitate de informare a cetăţenilor prin care le-au fost transmise sfaturi utile în situaţia în care aceştia din urmă sunt implicaţi în situaţii conflictuale, dar şi informații referitoare la modificările legislative apărute în ceea ce priveşte cazurile de violență în familie.

Poliţiştii au distribuit cu aceste ocazii materiale informative realizate în cadrul Campaniei “Împreună pentru o comunitate mai sigură””, derulată la nivel național cu sprijinul OMV Petrom.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )