Connect with us

Educatie

Profesorii îşi vor primi banii obţinuţi în instanţă înainte de Paşte, promite Ecaterina Andronescu

Published

on

Profesorii care au obţinut majorările salariale în urma unor decizii judecătorești definitive urmează să își primească banii înainte de sărbători, a anunţat, sâmbătă, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Ea a spus, la Digi24, că suma se ridică la 700 de milioane lei, iar banii au fost viraţi către inspectoratele judeţene, care vor face plățile, porivit Hotnews.ro.

Ecaterina Andronescu a spus că acești bani – 700 de milioane de lei – sunt cuprinși în buget și au fost trimiși deja inspectoratelor școlare din țară, care vor face plățile.

Întrebată dacă profesorii își vor primi banii înainte de Paște, ministrul Educației a răspuns: “Categoric, da”.

Ea a susținut că acestă măsură nu are nicio legătură cu campania electorală, angajamentul fiind luat de Guvern anul trecut, în urma negocierile cu sindicatele, însă bugetul de stat a fost aprobat târziu.

„E un angajament pe care l-am luat atunci când am semnat acordul cu sindicatele, în 30 noiembrie 2018, care prevede achitarea datoriilor pe care statul le avea faţă de profesori, obținute prin hotărâri judecătorești rămase definitive. Ca urmare, în bugetul pe 2019 am avut cuprinsă această sumă. E o sumă semnificativă, e vorba de circa 700 milioane lei, care au pornit către inspectoratele județene, de unde trec către școli și buzunarele profesorilor”, a spus la Digi24 ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Sursa: ECONOMICA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad