Connect with us

Administratie

INVESTIȚII de peste 20 de milioane de euro în orașul Flămânzi / VIDEO

Published

on

Peste 20 de milioane de euro vor intra în următorii doi-trei ani în orașul Flămânzi. În mare parte, contracte de finanțare cu fonduri europene sunt semnate, iar unele proiecte sunt deja în faza de implementare.

Cel mai important proiect care urmează a fi demarat are o valoare de cinci milioane de euro, din acești bani urmând a se asfalta aproximativ zece kilometri de drum, se vor realiza piste pentru bicicliști și trotuare. Tot prin acest proiect se va realiza un sistem de transport local cu autobuze electrice, se vor amenaja stații și se vor monta 45 de camere de supraveghere video. Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, spune că un sistem de transport local este necesar deoarece distanța dintre centrul orașului și zonele mărginașe este destul de mare.

“Pe Programul Operațional de Capital Uman suntem deja la un an de implementare. Suntem în faza de execuție a ceea ce înseamnă revitazarea spațiului urban, cele patru zone în care vom construi patru parcuri. Mai avem un proiect prin Programul Operațional Regional pentru reabilitarea sediului primăriei. Suntem acum la faza de licitație. Tot pe POR mai avem un proiect de mobilitate urbană. Acest proiect prevede crearea a trei trasee de transport public, aproximativ zece kilometri de infrastructură rutieră, zece kilometri de trotuare, zece kilometri de pistă pentru bicicliști, un depou cu ateliere mecanice, trei stații de încărcare, 45 de camere de supraveghere în intersecții. La acest proiect, echipa noastră lucrează de aproximativ patru ani”, ne-a spus Dan Oloeriu care a mai precizat că în aproximativ doi ani, peste 60% din drumurile orașului Flămânzi vor fi asfaltate.

“Mai avem un proiect de șapte kilometri pe PNDL. Mai este un proiect pe axa 13, în jur de zece kilometri. Ne vom duce undeva la peste 60% drumuri asfaltate”, a mai precizat primarul orașului Flămânzi.

Proiecte de 20 milioane euro realizate cu angajații primăriei

Dacă alți primari din județ au mizat doar pe banii de la guvern, primarul orașului Flămânzi a ales varianta fondurilor europene iar  cartea a fost câștigătoare deoarece valoarea investițiilor este mult mai mare. Aproximativ 20 de milioane de euro se investesc în orașul Flămânzi, în următorii ani.

“Vreau să le mulțumesc tuturor angagaților primăriei pentru că tot ce am acumulat noi, din punct de vedere valoric înseamnă vreo 20 de milioane de euro. Sunt 20 de milioane de euro care intră în localitatea noastră. Vreau să mulțumesc și cetățenilor care prin taxele și impozitele ne-au ajutat să ducem aceste proiecte. Tot ce a însemnat cheltuială făcută a fost din buzunarul cetățenilor iar faptelor se vor vedea de acum. În același timp, îmi cer scuze pentru deranjul creat de proiectul de apă și canalizare. Efectul se va vedea și sperăm să folosim acest sistem de apă-canalizare. Sperăm ca anul acesta să se finalizeze proiectul”, a precizat Dan Oloeriu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad