Connect with us

Educatie

Cadre didactice din Italia, Spania, Slovacia și Turcia au venit la Botoșani în cadrul unui proiect Erasmus+

Published

on

Conducerea Instituţiei Prefectului a primit astăzi vizita echipei de proiect Erasmus+ „We are all human beings”, formată din 55 de membri- cadre didactice şi elevi-, din Italia, Spania, Slovacia, Turcia şi de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, aflată la a doua mobilitate.

Coordonatorul echipei şi iniţiatorul proiectului, Ahmet Polat, din Turcia, a explicat intenţiile sale de conexiune între diferite religii, statusuri sociale şi stiluri de viaţă în momentul în care a aplicat pentru obţinerea finanţării.
„Radicalizarea, islamofobia, concepţiile asupra diferenţelor dintre oameni m-au determinat să scriu acest proiect. Când mi-am ales partenerii, am luat în considerare mai multe aspecte.

De pildă, partenerii din România, fiind de la o şcoală teologică, au fost aleşi deoarece acolo religia este punctul forte şi am vrut să le arăt colegilor din şcoala mea câte lucruri avem în comun în ceea ce priveşte religia. Partenerii din Slovacia au fost aleşi deoarece au trecut prin războaie şi au suferit mult din cauza lor.

Partenerii din Italia şi din Spania au experienţă în ceea ce priveşte refugiaţii şi acest lucru a contat mult. Împreună cu partenerii de proiect am convenit că indiferent de religie, de cultură, de tradiţii, suntem egali, suntem la fel, suntem oameni”, a declarat Ahmet Polat.
Prefectul Dan Şlincu i-a îndemnat pe membrii echipei să viziteze cât mai mult din judeţul Botoşani şi i-a felicitat pe coordonatori pentru implicarea în proiect.
„Sunt sigur că acest schimb de experienţă este foate util pentru fiecare dintre voi dar şi pentru noi. Vă doresc mult succes şi vă mulţumesc pentru faptul că v-aţi făcut timp să ajungeţi în Palatul Administrativ”, le-a spus prefectul.
O surpriză plăcută pentru vizitatori a fost aceea că drapelele ţărilor lor au fost expuse în Sala „Nicolae Iorga”, acest gest al gazdelor fiind interpretat drept un semn de respect.
Vizita la Instituţia Prefectului s-a încheiat cu o sesiune foto şi cu promisiunea că oaspeţii vor reveni cu prilejul următoarelor mobilităţi.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad