Connect with us

Politica

VIDEO. 30 de milioane de euro intră anual în conturile partidelor politice. Un deputat botoșănean cere direcționarea banilor către alte proiecte

Published

on

Zeci de milioane de euro ajung anual în conturile partidelor politice. Cei mai mulți bani sunt încasați de Partidul Social Democrat care doar în luna martie a primit aproximativ 1,5 milioane de euro.

Potrivit Autorității Electorale Permanente, în luna martie aproape 13,3 milioane de lei, din bani publici, au intrat în conturile a șase formațiuni politice. 7,6 milioane a primit PSD, 3,4 milioane PNL și un milion USR. ALDE, PMP și UNPR au primit sub un milion de lei. Asta înseamnă că anual peste 30 de milioane de euro din bani publici intră în conturile partidelor politice. Mihaela Huncă, deputat Pro România, consideră că românii ar trebui întrebați dacă sunt de acord ca partidele să fie subvenționate de la bugetul statului.

De altfel, parlamentarul botoșănean a solicitat înaintea votării bugetului ca o parte din banii pentru partidele politice să fie direcționați către două proiecte naționale în educație.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad