Connect with us

Sanatate

Pacienții, obligați să plătească anumite servicii medicale primite în spitale! Proiect OUG

Published

on

#stiri #botosani

Legea Sănătății se modifică! Pacienții vor fi obligați să plătească din buzunar anumite servicii medicale primite în spitale.

Sănătatea din România nu se mai face bine și mai mult, trage să moară. Guvernul nu mai are bani și se pregătește să reintroducă coplata serviciilor medicale prin Ordonanță de Urgență. Proiectul de OUG a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății

Conform Ordonanței de Urgențe se are în vedere introducerea unui sistem de coplată pentru servicile din spitalele de stat.

”Prin modificările propuse prin acest proiect se crează cadrul legal astfel încât să se asigure contribuția personală a pacienților în vederea acoperirii costurilor reale ale serviciilor medicale, în special pentru segmentul spitalizării continue, a ambulatoriului clinic de specialitate și ambulatoriul paraclinic.

Aceste modificări se impun întrucât neadoptarea de măsuri imediate, prin prezentul act normativ ar conduce la reale dificultăţi în ceea ce priveşte o funcţionare optimă a întregii activităţi medicale, cu consecinţe serioase în ceea ce priveşte utilizarea eficientă a fondurilor publice şi furnizarea unei asistenţei medicale de calitate pacienţilor”, se arată în nota de fundamentare a Ordonanței de Urgență lansată în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad