Connect with us

Administratie

Avansări în grad de Ziua Jandarmeriei Române

Published

on

Existența unei instituții se poate număra în ani, dar, mai ales, în fapte. 169 de ani poate că nu sunt mulți, dar nici puțini, dacă ne referim la perioada scursă de la înființarea Jandarmeriei Române, dar reușitele de-a lungul timpului certifică, fără drept de apel, necesitatea acesteia.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani se poate lăuda cu 125 de ani de atestare documentară, dar și cu 25 de ani de la reinființarea unei structuri de jandarmerie pe meleaguri botoșănene.

Miercuri, 03 aprilie a.c., manifestările dedicate sărbătoririi înfiinţării Jandarmeriei Române au adus oaspeţi de seamă la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani.

Cei prezenţi au ţinut să mulţumească pentru invitaţia făcută, dar şi pentru modul în care jandarmii îşi fac datoria faţă de cetăţean şi faţă de societate.

Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa domnului prefect Dan-Constantin Şlincu, a preşedintelui Consilului Judeţean Botoşani – domnul Costică Macaleţi, precum şi a altor reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Pentru rezultatele bune obţinute în activitate, cinci ofiţeri și 42 de subofiţeri au fost recompensaţi cu MULŢUMIRI, iar opt ofiţeri şi 63 de subofiţeri au fost recompensaţi cu FELICITĂRI.

Pentru rezultatele foarte bune obţinute în activitate, următoarele cadre au fost recompensate cu ÎNAINTAREA ÎN GRADUL URMĂTOR ÎNAINTEA EXPIRĂRII STAGIULUI MINIM”, astfel :

În gradul de căpitan – locotenent Bursuc Robert ;

În gradul de plutonier adjutant – plt.maj. Vaidner Benoni-Iulian;

– plt.maj. Vieriu Ioan.

În perioada premergătoare activităţii desfăşurate astăzi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a organizat concursuri de tir, tenis de masă, şah,  fotbal, unifight şi volei, câştigătorii fiind premiaţi de către Asociaţia Sportivă ,,Prutul” Botoşani.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad