Connect with us

National

Klaus Iohannis anunță referendum pe 26 mai: Golăneala PSD de azi a depășit orice limită!

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, ca va convoca referendum pe 26 mai. “Golăneala PSD de azi a depășit orice limită!”, a spus Iohannis, lansând, totodată, și un apel pentru social-democrați: “încetați să guvernați doar în propriul vostru interes și întoarceți-vă către români!”

Este cert: voi convoca referendum pe 26 mai fiindcă așa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa Justiției declanșat încă de când a preluat guvernarea. De această dată, PSD-iștii vor să dea OUG prin care să modifice Codurile penale. Golăneala Guvernului PSD de astăzi a depășit orice limită! Nu trec nici măcar trei zile fără să dea OUG într-un domeniu sau altul. Nu este nici în spiritul Constituției, nu servește nici echilibrului democratic al puterilor în stat ca Guvernul să apeleze atât de des la ordonanțe de urgență. Ordonanțele de urgență, practic, și-au pierdut menirea esențială și au devenit, în timpul acestui accident regretabil al democrației care este guvernarea PSD, un instrument folosit abuziv în exces, eludând astfel orice control de constituționalitate înainte de intrarea în vigoare a ordonanței. Trebuie să punem punct acestei practici și trebuie s-o facem acum! Diletantismul și incompetența caracterizează modul în care guvernează PSD. Când aceste trăsături se împletesc cu intenția de a legifera în interesul infractorilor, fie ei și lideri de partid, atunci avem premisele unui dezastru pentru România“, a spus Klaus Iohannis.

Este complet nejustificată urgența pe care Guvernul să o dea acestor ordonanțe, atrage atenția Iohannis. “Adoptarea unor astfel de ordonanțe ar intra în conflict cu prerogativa constituțională a Parlamentului de a legifera, câtă vreme Codul Penal încă se discută în Parlament. PSD-iștii trebuie să înceteze aceste atacuri permanente la adresa Justiției!“, mai spune președintele.
PSD-iștii trebuie să înțeleagă că Justiția nu este la bunul lor plac.

Citește mai mult pe Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad