Connect with us

Educatie

„Să circulăm corect!” – activitate de educaţie rutieră la Grădiniţa nr. 4 „Licurici”Botoşani

Published

on

#stiri #botosani

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere nedorite a copiilor, poliţiştii Serviciului Rutier Botoşani au susţinut la Grădiniţa ,,Licurici” Botoşani-structură a Şcolii Gimnaziale ,,Sf. Maria”Botoşani, lecţia interactivă de educaţie rutieră ,,Să circulăm corect!”.

Agenţii rutieri le-a vorbit copiilor despre costumaţia agentului de circulaţie, despre regulile şi normele de circulaţie, despre anumite evenimente care se întâmplă cu copiii care nu respectă regulile de circulaţie, despre modul cum trebuie să circule ei pe stradă..Prichindeii au fost învăţaţi să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini. (parcurile, terenurile de sport sau a grădiniţei etc.), deplasarea trebuie realizată doar pe trotuar, iar pe drumurile unde nu există trotuare, să se circule întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului. Totodată, agenţii rutieri le-au explicat semnificaţia indicatoarelor rutiere şi a culorilor semaforului. Prin astfel de activităţi, spun agenţii rutieri, se doreşte conştientizarea necesităţii formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament rutier responsabil. Atunci când ne aflăm pe stradă, suntem pietoni adică oameni care merg pe jos. Ca să evităm accidentele trebuie să știm cum să circulăm în siguranță. În primul rând, trebuie să fim atenți la vehiculele care merg pe șosea, la semafoare și semnele de circulație și, bineînțeles, la ceilalți oameni. Activitatea practică a constat în povestiri însoțite de imagini şi fișe de lucru. Copiii au spus poezii , au interpretat cântece ,au desfăşurat un concurs pe teme de circulaţie si au făcut poze cu agenţii de circulaţie, fiind foarte încântaţi de această întâlnire. S-au desfăşurat jocurile: ,,Şi noi suntem pietoni”, ,,Atenţie la semn!”, ,,Campionii”, „Hai la drum , mici pietoni”, etc. În cadrul acestei activităţi preşcolarii au avut ocazia să pună întrebări referitoare la siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

,,Scopul activității a fost de prevenire a vătămării copiilor în accidente rutiere, prin formarea abilităților și comportamentului rutier responsabil în calitate de pietoni. Învăţământul oferă cadrul eficient de realizare a obiectivelor educaţiei rutiere prevăzute în programa instructiv-educativă. Pentru a evita eventualele evenimente neplăcute noi, cadrele didactice, recomandăm elevilor să depună eforturi concentrate pentru creșterea siguranței rutiere, să fie conștienți de pericolele ce pot apărea în traficul rutier, să fie însoțiți de un adult, iar atunci când nu este posibil să se asigure foarte bine și să aplice reguli de circulație în calitate de pietoni”,declară prof. Nela Miron de la Grădiniţa nr. 4,,Licurici”, coordonatoarea proiectului.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad