Connect with us

Administratie

Consiliul Județean va plăti 3 milioane de lei pentru a salva Nova Apasev

Published

on

#stiri #botosani

Situația financiară a operatorului de apă din județul Botoșani este una complicată iar șefii Consiliului Județean intenționează să vină în ajutorul societății. În perioada imediat următoare, Consiliul Județean va vira în conturile Nova Apaserv 3 milioane de lei pentru plata datoriilor.

Faptul că operatorul de apă a ajuns să acumuleze din nou datorii, nu îl îngrijorează foarte tare pe Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean. El spune că în aceeași situație financiară sunt majoritatea furnizorilor de apă din România. În urmă cu mai bine de zeci ani, fostul operator de apă al județului a intrat în faliment și a fost înființat un nou operator care a putut implementa un proiect cu fonduri europene. Problema este că și acest operator a acumulat datorii și are probleme.

„Se lucrează la documentația pentru recapitalizarea Nova Apaserv și sperăm să ținem pe linia de plutire această societate a Consiliului Județean. M-am interesat și în celelalte județe. În afara celor din Iași, Cluj, Constanța, Ploiești, care funcționează în mod corespunzător, celelalte județe au aceleași probleme ca noi. Sunt pierderi foarte mari de apă, conductele sunt vechi și trebuie înlocuite printr-un program de investiții. Mai este parte de personal. Este un consiliu de administrație la Nova Apaserv care gestionează activitatea de la Nova Apaserv. Nu ar trebui disponibilizați oameni ci ar trebui mutați de la indirect productivi la direct productivi. Mai este partea de dotări. Trebuie să se doteze cu utilaje pentru a putea interveni eficient la avarii”, a declarat Costică Macaleți.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )