Connect with us

Administratie

Regulamentul pentru vânzarea locuințelor ANL va fi votat în această săptămână

Published

on

#stiri #botosani

Vești bune pentru chiriașii ANL care vor să-și cumpere locuințele. După mai mulți ani de așteptări, primăria a decis scoaterea la vânzare a apartamentelor construite de Agenția Națională pentru Locuințe.

În ședința de Consiliu Local de vineri se va supune spre aprobare regulamentul de vânzare a apartamentelor construite pentru tineri de către Agenția Națională pentru Locuințe. Ulterior, chiriașii care au depus cereri se vor putea adresa societății Locativa în  vederea demarării formalităților pentru cumpărarea acestor locuințe. Reprezentanții primăriei spun că în perioada imediat următoare se vor intabula toate blocurile ANL unde există cereri de cumparare.

“Vânzarea locuințelor ANL va începe după ce vom aproba regulamentul în Consiliul Local. Ulterior, cei care au făcut solicitările trebuie să se adreseze societății Locativa. Era nevoie de un regulament pentru a institui un cadru legal, s-a făcut acest regulament, a fost în dezbatere public, nu a existat nicio solicitare scrisă pentru a amenda acest regulament, astfel că va intra în forma propusă de noi în ședința de Consiliu local de vineri”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

În momentul de față sunt aproximativ 130 de cereri depuse de chiriași pentru cumpărarea apartamentelor ANL. Interesul este mare deoarece prețul acestor locuințe este mai mic decât pe piața imobiliară din Botoșani.

“Erau aproximativ 130 de solicitări la ultima comunicare a celor de la Locativa. Unii pot renunța, pot apărea solicitări noi”, a mai spus Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad