Connect with us

Administratie

VIDEO. Zonele din județul Botoșani în care hoții de lemne sunt greu de oprit

Published

on

#stiri #botosani

Balta Arsă și Ibănești-Pomârla sunt zonele în care se înregistrează cele mai mari tăieri ilegale de pădure. Reprezentanții Direcției Silvice Botoșani spun că în aceste două zone tăierile ilegale rămâne o problemă și situația este mai greu de gestionat.

La nivelul județului Botoșani, situația tăierilor ilegale de păduri nu este foarte gravă precum în Harghita, Covasna sau chiar în Suceava. Reprezentanții Direcției Silvice spun că în județul Botoșani media tăierilor ilegale este de 0,6 metri cubi la 100 de hectare de teren. Două zone rămân în continuare cu probleme iar personalul silvic întâmpină probleme în a ține situatia sub control.

„La nivelul Direcției Silvice Botoșani avem o situație foarte bună. Avem undeva la 0.6 mc tăiați ilegal la 100 de hectare. Este o problemă aproape simbolică. Avem două zone importante în care sunt presiuni asupra a ceea ce înseamnă fond forestier. Zona Balta Arsă unde populația de etnie rromă și-a creat un obicei din a tăia ilegal din fondul forestier. A doua zonă este Pomârla-Ibănești”, a precizat Marius Havriș, director Direcția Silvică.

În toamna anului trecut, în zona Pomârla – Ibănești a fost agresat un pădurar. În mare parte, pădurea este în proprietate privată iar Direcția Silvică se ocupă doar de pază.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )