Connect with us

Administratie

Zeci de mii de lei cheltuiți pentru combaterea pestei iar mistreții se plimbă prin comuna Pomârla: „Mai bine ar da cu aghiasmă” FOTO&VIDEO

Published

on

#stiri #botosani #pomarla

Bani cheltuiți inutil pentru combaterea pestei porcine. Mistreții au ajuns până în apropierea gospodăriilor oamenilor din Pomârla în timp măsurile se iau pe drumurile județene și comunale.

De aproape două luni, toate mașinile care intră și ies din comuna Pomârla sunt verificate și folosesc substanțe de dezinfectare pentru a nu se răspândi pesta porcină africană. În tot acest timp, mistreții au început să iasă din păduri și să ajungă pe terenurile agricole și în apropierea locuințelor. Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, susține că sunt cheltuiți inutil banii cu toate aceste măsuri luate la nivelul județului și că situația poate deveni una gravă în condițiile în care mistreții au ajuns în apropierea gospodăriilor.

„Avem punct de control unde irosim substanțe, unde stă resursa umană. Am cumpărat sodă caustică, var nestins, lopeți, topoare și tot ce înseamnă logistică pentru a combate noi pesta porcină. Aici este punctul control cu jandarmi și cei care stau zi de zi, 24 din 24 de ore, iar la 100 de metri mistreții mișună și distrug culturile oamenilor seară de seară. Ce face noi acolo? Mai bine ar da roțile cu aghiasmă. Poate ne ajută Dumnezeu. Vă închipuiți ce ar însemna un plan adevărat de combatere și delimitare? ”, a declarat Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad