Connect with us

Evenimente

Om de afaceri: Botoșănenii care au bani dar sunt descurajați să investească

Published

on

Oamenii de afaceri sunt rezervați când vine vorba să mai investească în municipiul Botoșani deoarece aprobările și toată documentația cerută de primărie și instituțiile din județ durează mult mai mult decât investiția. Ei spun că în aceste condiții, majoritatea vor prefera să investească banii în alte orașe din țară unde găsesc deschidere mai mare din partea autorității locale.

Prezent la emisiunea Dialog Deschis de la TeleM, omul de afaceri Beniamin Prisacariu, patronul companiei Profi Izo-Bek, a spus că problemele pleacă de la administrația locală și de la instituțiile statului care nu respectă termenele de a elibera avizele și documentele necesare. În aceste condiții, investitorii preferă se se orienteze către alte zone din țară. Omul de afaceri botoșănean a realizat o investiție în zece luni iar documentația și avizele au durat doi ani.

“Ar trebui să se facă ordine în administrație și apoi cred că o să vină și investitori. Noi vorbim de investitori din afară? Botoșănenii noștri au bani dar sunt descurajați. Eu am stat 18 luni pentru o autorizație de construcție. Dacă aș da în 15 zile un certificat de urbanism și dacă aș termina o autorizație de construcție în trei luni? Vorbim de taxe, impozite pe care le plătește investitorul, sunt angajați oameni. Văd știri că sunt o grămadă de botoșăneni fără autorizație de construcție. Nu cumva problema e la administrație? ”, a declarat Beniamin Prisacariu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )