Connect with us

Administratie

Primarul comunei Pomârla se revoltă: „Emit comunicate de presă că totul e ok. Nu-i ok. Este grav. Pesta va mai sta mulți ani” VIDEO

Published

on

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, a reacționat după ce pesta porcină africană (PPA) a luat luat amploare în județul Botoșani. El îi acuză pe prefectul Dan Șlincu și pe președintele Consiliului  Județean că nu se implică suficient ci doar prezintă că situația  este sub control.

Numărul mistreților cu pestă porcină africană crește semnificativ de la o săptămână la alta dar nu se găsește o soluție pentru rezolvarea acestei  probleme. Membrii Consiliului Local pentru  Combaterea Bolilor se întâlnesc aproape zilnic la Prefectură, analizează, fac planuri de măsuri dar rezultatele nu se văd.

„Văd că și prefectul a dispărut. Pestă porcină este, comitet este, a făcut niște poze. Acum trei zile am mai găsit trei porci morți. Mor pe capete. Toată lumea a luat măsuri. De 40 de zile stăm 24 de ore din 24 și ei se plimbă și nu au nicio treabă. Consiliul Județean ne-a dat adresă: nu avem bani să vă sprijinim. Noi avem, noi avem și resursă umană, avem și bani. Ei au numai dreptul de a lua salarii. Cheltuiala a depășit 50.000 lei până acum dar e pe cont ca la cârciumă. Sunt firme care acceptă și înțeleg situația”, a spus Dumitru Chelariu.

Până în momentul de față, iubitorii de animale au depus peste 60 de plângeri împotriva primarului Dumitru Chelariu pe motiv că s-au împușcat câini maidanezi în comuna Pomârla. Acesta susține  că decizia nu îi aparține lui ci membrilor  Consiliului Local de Combatere a Bolilor.

„Am 67 de dosare, am fost cercetat. Nu eu am votat uciderea câinilor. Acel comitet, în frunte cu prefectul, au votat o măsură ancorată în realitate. Acești câini duc virusul mai departe. Când au fost presați de iubitorii de animale, au dispărut toți, primarul este vinovat. Nu am luat eu măsura, nu am solicitat. Ăștia nu sunt conducători. Sunt niște impostori care iau niște bani pe spinarea comunităților. Îi informez pe iubitorii de animale că nu sunt eu vinovat de asemenea măsuri. Eu nu pasez vine, pentru că nu este o vină. Este o situație dramatică impusă de o realitate din teren. Adun cadavre cu cei de la DSV, cadavre care sunt 90% mâncare de câini, toate confirmate cu PPA. Săracii medici de la DSV și alți câțiva fac treaba de jos iar restul sunt povestitori și emit comunicate de presă că totul e ok. Nu-i ok. Este grav. Pesta va mai sta mulți ani iar câinii vor fi majoritari porcilor. La mine oricum maidanezii sunt mai mulți decât porcii”, a mai spus primarul comunei Pomârla.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad