Connect with us

Administratie

VIDEO Ministrul Transporturilor promite peste 100 de kilometri de covor asfaltic în județul Botoșani, în 2019

Published

on

Ministrul Transporturilor și seful Direcției Regionale de Drumuri Iași promit că anul acesta se vor asfalta peste 100 de kilometri de drum național, în județul Botoșani. Cel mai mare tronson care va fi asfaltat este Santa Mare – Ștefănești – Ripiceni – Manoleasa.

Prezent la Botosani cu ocazia vizitei ministrului Transporturilor, Ovidiu Laicu, directorul Direcției  Regionale de Drumuri și Poduri Iași, a declarat că anul acesta se vor turna covoare asfaltice pe  aproximativ 110 kilometri de drum național, în județul Botoșani. El susține că la finalul lui 2019, 80% drumuri naționale din județul Botoșani vor fi asfaltate.

„Rețeaua de drumuri naționale din județul Botoșani are în jur de 400 de kilometri. De 50-60 de ani nu s-au mai făcut niciun fel de intervenții. În ultimii doi-trei ani noi am intervenit la 130 de kilometri . anul acesta vom mai interveni la 110 kilometri. La sfârșitul anului vom avea 80% din rețeaua de drumuri naționale cu covoare asfaltice”, a declarat Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iași.

În principal, se va asfalta tronsonul de la limita cu  județul Iași până la Ștefănești și apoi până la Manoleasa. De asemenea, se va interveni pe drumul Dorohoi – Vf. Câmpului, Horodiștea – Rădăuți Prut și Hudești – Concești. Ministrul Răzvan Cuc a declarat că DRDP Iași poate interveni și pe alte drumuri deoarece are atât stație de asfalt cât și utilajele necesare.

„Asta nu îl va împiedica pe domnul Laicu să mai facă și alte lucrări. Dânsul are la dispoziție stație de asfalt, utilaje. Pot interveni și în regie proprie. O prioritate la nivel național este crearea unor firme proprii în cadrul pentru a prelua acele șantiere unde se reziliază contractele cu firmele care nu își respectă condițiile contractuale. Un fel de SMURD care să intervină”, a afirmat ministrul Răzvan Cuc.

Reprezentanții DRDP Iași spun că au buget pentru  aceste investiții și în primăvara acestui an vor  demara lucrările.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )