Connect with us

Politica

VIDEO. Achiței îi atacă din nou pe pesediști: Să le fie rușine pentru ceea ce fac cu această investiție

Published

on

2019 se anunță un an fără prea mari investiții pe drumurile naționale din județul Botoșani. La drumul Botoșani – Tg. Frumos nu sunt șanse să demareze lucrările iar pentru celelalte drumuri nici măcar nu s-au alocat bani.

Deputatul Cristian Achiței a avut o nouă ieșire publică prin care îi atacă pe social democrați pentru lipsa de implicare în ceea ce privește drumurile naționale din județul Botoșani. Acesta spune că banii alocați drumului Botoșani – Tg. Frumos nu vor putea fi cheltuiți anul acesta deoarece nu s-a terminat nici măcar licitația.

„Tovarășii ies și spun ei ce vor face și ce nu vor face. Deocamdată, ei au anulat după un an de zile, licitația pentru proiectare și execuție a drumului național 28B Tg. Frumos – Botoșani. Noi avem acum 1,5 milioane de lei credite bugetare dar atâta timp cât nu știm clar dacă această licitație se va finaliza, dacă se va ajunge și la un contract, posibilitatea de cheltui ceva anul acesta este minimă. Să le fie lor rușine, nu nouă cum au spus, pentru ceea ce fac cu această investiție. Să-i spună lui incompetentul ăla de Narcis Neaga să facă ceea ce trebuie și să termine licitația”, a declarat deputatul Cristian Achiței care a depus două amendamente la legea bugetului de stat dar ambele au fost respinse.

„Am avut un amendament la legea bugetului pentru încă un drum extrem de important. Am cerut doar 500.000 pentru drumul Botoșani – Ștefănești. Nici nu i-a interesat. Acest drum nu e un drum oarecare. E un drum care face legătura spre Vama Stânca-Costești, un drum pe care acum doi ani a venit președintele Moldovei și și-a pus mâna în cap. A spus că nu mai vine pe aici. Un alt amendament pe care l-au respins a fost alocarea a 500.000 lei pentru drumul național 24C Manoleasa – Rădăuți Prut. Acolo de vreo doi ani se fac experimente. Tovarășul Laicu, mare director al DRDP Iași, care acum și-a luat un sediu pe care cheltuie zeci de euro, face experimente pe botoșăneni. Au turnat patru kilometri, au mai pus trei, s-a stricat drumul. Pe urmă au pus semne de 7,5 tone de parcă au pus asfalt ca să mergem cu bicicleta pe acolo. Anul trecut, în iulie, a ieșit hotărârea de guvern,revizuită, pentru modernizarea acestui drum care mai prevede că acolo trebuie făcute două poduri, de reabilitat un pod, podețele la intrările în curți, amenajarea drumurilor laterale. Pentru asta am cerut bani. Nici pe ăsta nu l-au votat”, a mai spus Cristian Achiței.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad