Connect with us

Administratie

VIDEO. Un nou mistreț cu pestă porcină africană găsit în județul Botoșani

Published

on

Numărul cazurilor de pestă porcină africană în județul Botoșani se extinde. Un nou porc mistreț cu pestă porcină africană a fost descoperit la granița cu Ucraina.

Membrii Centrului Local de Combaterea Bolilor s-au întrunit din nou în această după amiază pentru a analiza situația și pentru a lua noi măsuri. Potrivit prefectului Dan Șlincu și directorului DSVSA Botoșani, laboratorul de la București a confirmat pesta porcină africană la cei doi mistreți împușcați în comuna Ibănești. Între timp, pe teritoriul comunei Pomârla a fost găsit încă un mistreț iar laboratorul din Suceava a confirmat existența PPA.

„A fost aceeași procedură, DSV, DSP, SGA și Mediu au fost la fața locului pentru stabilirea locației unde se face groapa respectivă, s-a stabilit locația, s-a făcut groapa, s-au recoltat probe, s-a băgat porcul mistreț, s-a ars și s-a acoperit. Probele s-au trimis la Suceava. Astăzi am primit rezultatul de pozitivitate pe pestă porcină africană. Nu îl considerăm un nou focar. În plus, avem confirmarea la cei doi porci mistreți împușcați”, a precizat Minodora Vasiliu, director DSVSA Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad