Connect with us

Educatie

Olimpicii internaționali ar putea face două facultăți în același timp, fără taxă. Inițiativa legislativă aparține unui parlamentar botoșănean

Published

on

Deputatul Mihaela Huncă va depune o inițiativă legislativă prin care olimpicii internaționali să fie scutiți de taxe indiferent dacă fac una sau două facultăți în același timp.

Parlamentarul Partidului Pro România spune că sunt tineri care învață foarte bine dar care trebuie să renunțe la una dintre facultăți deoarece nu își pot permite să plătească taxele.

„Olimpicii internaționali, cei care au câștigat premii la olimpiadele internaționale, să aibă posibilitatea să facă în același timp două facultăți, fără taxă. Avem cazuri concrete. Tineri care au fost premianți la olimpiadele internaționale, care au o situația foarte bună ca studenți, au 10 pe linie, sunt puși în situația să-și plătească cursurile unei facultăți și nici nu pot beneficia de bursă la facultatea cu plată”, a precizat Mihaela Huncă.

În plus, parlamentarul botoșănean va depune o inițiativă legislativă privind consilierea în școlile din România.

„Lucrăm acum la o inițiativă legislativă. Acum există un consilier la aproximativ 1400 de elevi. Nu toți copiii beneficiază de consiliere. Dacă ar beneficia de o adevărată consiliere privind orientarea în carieră, nu ar mai fi atâtea cazuri de eșec în alegerea profesiei, în alegerea rutei pe care trebuie să o parcurgă un elev. Sunt niște probleme prioritare pentru sistemul de învățământ. Lucrăm acum la inițiativa legislativă pentru a asigura câte un consilier școlar în fiecare unitate cu personalitate juridică”, a mai spus deputatul Pro România.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad